Απολογισμός δράσης για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος στην Θήρα

0 43

Σε δελτίο τύπου ο Δήμος Θήρας ενημερώνει για την δράση του και ευχαριστεί τους παράγοντες που συμμετείχαν σε αυτή.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας, στις 18 Μαΐου 2017, υποδέχτηκε στη Σαντορίνη την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Υποβρύχιας Σκοποβολής και μοναδική Ελληνίδα εκπαιδεύτρια για την προστασία των καρχαριών κ. Κατερίνα Τοπούζογλου, διοργανώνοντας σεμινάρια και δράση καθαρισμού στην παραλία.

Στην προσπάθεια αυτή η Επιτροπή Πολιτισμού συνεργάστηκε άψογα μ’ ένα μεγάλο αριθμό τοπικών φορέων,και τους ευχαριστεί για την συνδρομή τους. Οι προγραμματισμένες δράσεις έτυχαν μεγάλης υποστήριξης από το κοινό.

Η συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Σαντορίνης, που συνοδεύτηκαν από τους δασκάλους τους, η συμμετοχή συλλόγων αλλά και απλών πολιτών στα σεμινάρια που έγιναν από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, στις 19 Μαΐου 2017, στις φιλόξενες αίθουσες του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας Δ. Νομικός (SAF) στην Βλυχάδα, ήταν μεγάλη και ελπιδοφόρα για το περιβαλλοντικό μέλλον του νησιού μας. Το ενδιαφέρον των παιδιών κατά την διάρκεια των σεμιναρίων ήταν συνεχές και η συμμετοχή τους σ’ αυτήν την εκπαιδευτική παρουσίαση δεν ήταν τυπική. Η συνειδητοποίηση των κινδύνων που διατρέχει παγκόσμια το θαλάσσιο οικοσύστημα από τις παράνομες ανθρώπινες δράσεις ήταν φανερή στο ακροατήριο των σεμιναρίων.

Η συμμετοχή εθελοντών στον καθαρισμό του βυθού τμημάτων του παραλιακού μετώπου Περίσσας – Περιβόλου – Αγ. Γεωργίου ήταν συγκλονιστική. Πλήθος δυτών απ’ όλα τα καταδυτικά κέντρα του νησιού έδωσαν το παρόν και μαζί με την κ. Κατερίνα Τοπούζογλου απομάκρυναν από τον βυθό σχεδόν 200 κιλά σκουπίδια. Οι εθελοντές που συνέδραμαν από την παραλία τους δύτες, παραλαμβάνοντας και ζυγίζοντας τα σκουπίδια, κατάλαβαν το νόημα της φράσης της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας που ανέφερε στα σεμινάρια: «είναι πολύ εύκολο να πετάξει κανείς κάτι μέσα στη θάλασσα, αλλά πολύ δύσκολο για εμάς να το απομακρύνουμε από τον βυθό».

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους φορείς που συνεργάστηκαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η περιβαλλοντική αυτή δράση, απευθυνόμενη στον καθένα χωριστά.

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας αισθάνεται την ανάγκη να κάνει έκκληση στους επαγγελματίες που ασχολούνται με την θάλασσα και στους πολίτες να σεβαστούν και να προστατεύσουν το θαλάσσιο περιβάλλον των νησιών μας έτσι ώστε να παραδοθεί καθαρό στις επόμενες γενιές.

You might also like More from author

Comments

Loading...