Δίκαιη λύση στο Eurogroup ή παραπομπή στη Σύνοδο Κορυφής

0 14

Αν δεν υπάρξει μια «δίκαιη πρόταση» για χρέος και ανάπτυξη το ζήτημα θα παραπεμφθεί στη Σύνοδο Κορυφής η θέση της κυβέρνησης στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. Εκτιμά ότι βρισκόμαστε μακριά από την εξεύρεση λύσης καθώς η Γερμανία αρνείται να κάνει βήματα για τη γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός έχει ήδη συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι σε περίπτωση αποτυχίας του Eurogroup θα κατατεθεί γραπτό αίτημα για τη σύγκληση της Συνόδου των 19 χωρών της Ευρωζώνης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Όλοι οι εταίροι μας πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους τονίζει ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη Handelsblatt.

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες αναφορικά με την Ελλάδα τονίζει μιλώντας στον ιστότοπο Politico ο επίτροπος Οικονομικών . Ο Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία του για βαθιά μεταρρύθμιση του τρόπου λειτουργίας του Eurogroup ενώ απέρριψε την μετατροπή του Ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας σε Νομισματικό Ταμείο, εκτός αν συνοδεύεται από μηχανισμούς δημοκρατικού ελέγχου.

«Ο Σόιμπλε πρέπει να πάψει να λέει όχι στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τονίζει ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt. Η Ελλάδα – επισημαίνει- δεν πρέπει να είναι όμηρος της Ευρώπης» προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η σκληρή πολιτική της λιτότητας.

Κύριε Μακρόν, δώστε το χέρι στον ελληνικό λαό» ο πρωτοσέλιδος τίτλος της σημερινής «Λιμπερασιόν».

Για θράσος της Νέας Δημοκρατίας και του εκπροσώπου της που μιλάει για αυτοεγκλωβισμό του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα του χρέους κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας τις σχετικες δηλώσεις Κικίλια.

Πηγή:www.stokokkino.gr

You might also like More from author

Comments

Loading...