Δωρεάν η «δωρεά» της Ε.Α.Σ. στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου

0 450

Για δεύτερη φορά εντός λίγων ημερών έρχεται ξανά στο φως της δημοσιότητας η φερόμενη ως δωρεά 300.000 ευρώ από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου για την λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού. Αφορμή στάθηκε την πρώτη φορά δημοσίευμα της εφημερίδας της Ε.Α.Σ. Νάξου σύμφωνα με το οποίο για, το πράγματι μεγάλο γεγονός, της λειτουργίας της μονάδας αυτής στο νοσοκομείο αφορμή στάθηκε η δωρεά 100.000 ευρώ από την Ε.Α.Σ. στο νοσοκομείο πράγμα που διαψεύστηκε αμέσως από την διοίκηση του νοσοκομείου, θυμίζοντας τη λαϊκή ρήση «κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα» η οποία αναφέρει πως μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από την Ε.Α.Σ. Νάξου.

Σήμερα η διοίκηση επαναλαμβάνει την ίδια απάντηση στο δελτίο τύπου του πολιτευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κυκλάδων κ.Βλασερού, το οποίο ακολουθεί:

ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Γράφει ο Γιάννης Βλασερός*

Πρίν από λίγες ημέρες λειτούργησε η Μονάδα Τεχνητού  Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου.Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό,στη Διοίκηση του Νοσοκομείου καί ιδιαίτερα στον δραστήριο Διοικητή του.

Ένα πολύχρονο αίτημα του Ναξιακού λαού που καλύπτει ανάγκη επιβίωσης αρκετών συμπατριωτών μας νεφροπαθών

λαμβάνει σάρκα καί οστά .

Δίκαιο  είναι να αναφερθεί ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαχρονικής προσπάθειας η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς από την τωρινή Διοίκηση.

Θα ήθελα να αναφερθώ καί στην προσωπική  μου συμμετοχή σ’αυτή την προσπάθεια πού άρχισε πριν περίπου τρία χρόνια όταν ως Αναπλ.Γραμματέας του Τομέα Υγείας τού ΠΑΣΟΚ βλέποντας την μη λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου παρά την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή προσκάλεσα και ήλθε στο Νοσοκομείο της Νάξου  ο Αναπλ.Διοικητής της  Β ΥΠΕ Πειραιά.Στη σύσκεψη που επακολούθησε αναγνωρίσθηκε ότι βασική προϋπόθεση  γιά την ασφαλή λειτουργία του  Χειρουργείου,της Μονάδας Τοκετού καί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ήταν η άμεση   λειτουργία της Μονάδας Αιμοδοσίας  του Νοσοκομείου .Αρχισε τότε ένας αγώνας δρόμου από τους εμπλεκόμενους (Β.ΥΠΕ Πειραιά,Διοικητή Εθνικής Αιμοδοσίας,Διοίκησης Νοσοκομείου καί δικής μου )να ληφθεί άδεια λειτουργίας της Μονάδας Αιμοδοσίας να διορισθεί και να εκπαιδευθεί ιατρός και προσωπικό πού ολοκληρώθηκε το Μάιο τού 2015.

Επανειλημμένες ήσαν οι αναφορές μου στον ηλεκτρονικό καί γραπτό τύπο καθώς καί ομιλίες μου αλλά καί  η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως «Το παρόν καί το μέλλον τού Νοσοκομείου   Νάξου» το καλοκαίρι τού 2016 καί ειδικής συνεδρίασης στις «Ιατρικές Ημέρες Νάξου 2017»  τον  Ιούλιο φέτος αναφορικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου με επίκεντρο την λειτουργία της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στη μεγάλη δωρεάν της ΕΑΣ των

300.000 € γιά την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μετά από θετική ανταπόκριση του Προέδρου της Ενωσης σε πρόταση μου γιά οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια τιμά την ΕΑΣ πού αποτελεί προσφορά  εθελοντικά εργαζομένων στην Εταιρεία που πρέπει  άμεσα καί κατάλληλα να αξιοποιηθεί από το Νοσοκομείο.

Η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας  του Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου σηματοδοτεί ένα καθοριστικής σημασίας γεγονός γιά την Υγεία των κατοίκων της Νάξου

και των γύρω νησιών και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί.

*Ο γιατρός Γιάννης Βλασερός είναι

Δ/ντής στην Καρδιολογικη Κλινική του Ιπποκρατείου ΓΝ Αθηνών

και Γραμματέας της Πολιτικής Νησιωτικών   Χώρων τού ΠΑΣΟΚ

Η απάντηση της διοίκησης:

Δυο διευκρινίσεις σχετικές με την επιστολή που εστειλε ο κ.Βλασερός στα ΜΜΕ. 1)Δεν υπάρχει δωρεά 300000,υπάρχει πρόθεση για δωρεά η οποία θα αξιοποίηθει άμεσα και κατάλληλα οταν και αν αρχίσει η εκταμίευση της. Ο τρόπος εχει υποδειχθεί προς την ΕΑΣ και αναμένουμε τις ενέργειες της. 2)Δεν ειναι προαπαιτούμενο για την λειτουργια της μονάδας τεχνητού νεφρου η ύπαρξη αιμοδοσίας. Άρα η μονάδα θα μπορούσε να λειτουργησει και πριν την έναρξη της αιμοδοσίας.

You might also like More from author

Comments

Loading...