Η Αμοργός κι ο Σκοπελίτης χαρίζει ζωή !

0 1.173

Της Ελευθερίας Ψυχογιού

Ο  «Σκοπελίτης», το καραβάκι που ενώνει την Αμοργό με τις μικρές Κυκλάδες και την Νάξο είναι οι άνθρωποι του  . Είναι η προσωποποίηση του φιλότιμου και της ανθρωπιάς . Χρόνια τώρα δίνουν ζωή στα νησιά μας .

Σήμερα , οι ναυτικοί , οι εργάτες της θάλασσας ,  όλο το πλήρωμα του «EXPRESS SKOPELITIS», με την απόφαση τους να γίνουν εθελοντές δότες  μυελού των οστών,  αποδεικνύουν ότι  ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και την ζωή που τους διακατέχει , έχει πολλές παραμέτρους.

Οι αιτήσεις συμπληρώθηκαν εν πλω !

Μετά την αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι των Καταπόλων Αμοργού , την Κυριακή 3/9/2017, όλοι οι εργαζόμενοι στο  «EXPRESS SKOPELITIS» έδωσαν στοματικό επίχρισμα μέσα στο πλοίο. Τα δείγματα συνέλεξε η κ. Μαρία Σίμου και θα σταλούν μέσω του κ. Λευτέρη Πολυκρέτη στο ΚΕΔΜΟΠ   , μαζί με όλα τα δείγματα συλλέχτηκαν σε συνεργασία με τον ΑΝΠΟ Αμοργού και την ενορία Αγίου Γεωργίου Καταπόλων Αμοργού  .

Ο αείμνηστος Νικόλαος Πρέκας ,στο ντοκιμαντέρ του κ. Αντώνη Τσάβαλου για την ΕΡΤ3 «Καπετάνιος με καρδιά.»  αναφερόμενος στο καπετάν Μήτσο Σκοπελίτη,  είχε πει : «Το να σαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ , είναι μεγάλη δουλειά!»

 Η ανθρωπιά  που περιβάλει τους ανθρώπους του πλοίου ,αλλά και τους κατοίκους της Αμοργού ,έχει συνέχεια , συνέπεια , όνομα και υπογραφή. Υπάρχει και στις αιτήσεις εθελοντών δοτών μυελού των οστών !

Ελπίζουμε αυτό το μήνυμα  ζωής , που στέλνει το πλήρωμα του «EXPRESS SKOPELITIS» , στην μπουκαπόρτα του καραβιού , να ταξιδέψει κι αλλού κι η ανθρωπιά να είναι παντός καιρού, όπως είναι κι οι ναυτικοί μας κι η Αμοργός!

You might also like More from author

Comments

Loading...