Η ναυτοσύνη των Ελλήνων

0 11

Οι  Έλληνες ναυτικοί έχουν αποδείξει  ότι είναι οι καλύτεροι και αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Οι Έλληνες είχαν ανεπτυγμένη ναυτιλία από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά τον 19 αιώνα με την βιομηχανική επανάσταση ήταν ορόσημο για το μικρό μας κράτος.

Πριν τον Β παγκόσμιο πόλεμο, ο αριθμός των Ελληνικών πλοίων ήταν περίπου στα 577 κατέχοντας σταθερά την 9η θέση παγκοσμίως.

Μετά τον πόλεμο η ελληνική ναυτιλία κατέγραψε μεγάλες απώλειες σε πλοία και ναυτικούς. Υπολογίζεται ότι χάθηκαν 372 πλοία και 551 ιστιοφόρα. Η Ελληνική ναυτιλία ξεκίνησε προσπάθεια ανασυγκρότησης του στόλου της και με την εγγύηση του Ελληνικού κράτους, παραχωρήθηκαν 100 πλοία τύπου Λίμπερτυ από της Η.Π.Α., κάτι που αποτέλεσε τον βατήρα για την εκτίναξη της Ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Οι Έλληνες ναυτικοί έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην ανασυγκρότηση και στην εξέλιξη της εμπορικής μας ναυτιλίας. Η αυταπάρνηση, το φιλότιμο, η σπιρτάδα τους και η ναυτοσύνη τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε να εξελιχθούν στους καλύτερους ναυτικούς τα τελευταία χρόνια.

Μήνυμα Φώτη Κουβελη

Με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες ναυτικούς προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευημερία.

Η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της ελληνικής ναυτοσύνης στην ανάπτυξη και στην ευημερία της χώρας, εργάζεται εντατικά για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών και την εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στα πλοία. Ενθαρρύνει παράλληλα τα εμπλεκόμενα μέρη να προχωρήσουν στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Δρομολόγησε ακόμη περισσότερους και ποιοτικότερους ελέγχους στα πλοία, για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας και για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών μας.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, καλά ταξίδια και καλή επιστροφή στην πατρίδα.

You might also like More from author

Comments

Loading...