Η ΝΔ, το ακαταδίωκτο και ο Σταύρος Παπασταύρου

0 797

«Ούτε κιχ» δεν βγήκε από τη Νέα Δημοκρατία για τον άνθρωπο που ήταν δίπλα σε προέδρους, αντιπροέδρους και συζύγους προέδρων του κόμματος και ταυτόχρονα «λίσταρχος» σε λίστα Λαγκάρντ, Panama Papers και εσχάτως Paradise Papers μέσω εμπλοκής του με την ETERNIA της Μαρέβας Μητσοτάκη, σημείωσε ο Κώστας Βαξεβάνης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Σχολιάζοντας την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά του Σταύρου Παπασταύρου, πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, για απόπειρα απάτης μετά την έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και κατά του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην απόπειρα απάτης, ο κ. Βαξεβάνης σημείωσε ότι «ο κ. Σάμπι Μιωνή είναι από τα πρόσωπα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στην «λίστα Λαγκάρντ». Είχε δώσει τότε ο ίδιος την εξήγηση ότι πρόκειται για διαχείριση κεφαλαίων επιχειρηματιών και επιχειρήσεων αμοιβαίων κεφαλαίων, όχι για δικά του χρήματα».

«Είχε πει στη συνέχεια, όταν αποκαλύφθηκε το όνομα του κ. Παπασταύρου, με 5,5 εκατ. ευρώ, ότι πρόκειται για διαχείριση δικών του χρημάτων. Τώρα, η Εισαγγελία έκρινε ότι υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις που δικαιολογούν διώξεις. Το θέμα δεν είναι ο κ. Μιωνή, ένας επιχειρηματίας χωρίς εμπλοκές πολιτικές» ωστόσο, κατά τον ίδιο.

«Το λεπτό, βασικό και επικίνδυνο για την πολιτική ζωή θέμα, είναι ο κ. Παπασταύρου … ένας άνθρωπος που πρωταγωνιστεί σε όλες τι λίστες, ως «λίσταρχος». Τον έχουμε στη «λίστα Λαγκάρντ», στη συνέχεια στα Panama Papers, προσφάτως και εμμέσως στα Paradise Papers όταν προκύπτει ότι αυτός διαχειρίζεται κεφάλαια της γνωστής πλέον εταιρείας ETERNIA της Μαρέβας Μητσοτάκη, σε… «παραδείσια» νησιά … είναι διαχειριστής κεφαλαίων με ένα fund (ονόματι Voyager 360 Ltd)».

Ο κ. Παπασταύρου «είναι πολιτικό πρόσωπο, γιατί και συνδέεται με βασικούς παράγοντες στη Νέα Δημοκρατία και έχει πολιτικό ρόλο ως σύμβουλος του Σαμαρά, υπεύθυνος επί των διεθνών σχέσεων και των ευρωπαϊκών υποθέσεων, που συνόδευε τον κ. Σαμαρά στις επαφές με την κ. Μέρκελ», συνέχισε ο κ. Βαξεβάνης.

Όπως θύμισε, «όταν βγήκε το όνομά του στη «λίστα Λαγκάρντ», είχε την πλήρη κάλυψη του κ. Σαμαρά, που συνέχισε να τον έχει στο πλευρό του στα ταξίδια … ήταν υπεύθυνος για τις διάφορες επαφές που έγιναν με την Ελβετία, για τη διαχείριση αυτών των λογαριασμών που είναι υπό έλεγχο … ένας άνθρωπος που έχει τεθεί δίπλα στη Νέα Δημοκρατία, τους αρχηγούς της, τους αντιπροέδρους, τις συζύγους προέδρων».

Ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο από την ΝΔ έχει το … ακαταδίωκτο, καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση «δεν έχουν βγάλει κιχ», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: stokokkino.gr

You might also like More from author

Comments

Loading...