Καταδίωξη στο Αιγαίο έπειτα από καταγγελία για μεταφορά ναρκωτικών

0 109

Πέτρος Καραϊσκάκης – Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος κατόπιν τηλεφωνικής ανώνυμης καταγγελίας που δέχτηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου το πρωΐ της Δευτέρας, το εμπορικό φορτηγό πλοίο ACT με σημαία Τουρκίας ενδέχεται να μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Για τον λόγο αυτό άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν το συγκεκριμένο πλοίο 3,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και ζήτησαν από τον πλοίαρχο να πλεύσει προς τον πλησιέστερο όρμο προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος. Το πλοίο δεν σταμάτησε την πορεία του με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές. Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι Τουρκικές αρχές.

Η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας

Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος.

Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής. Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.

Πηγή: www.stokokkino.gr

You might also like More from author

Comments

Loading...