Νάξος: Ένα είναι το νησί!

0 331

Η Κωνσταντίνα Ζωλοτάκη δηλώνει την συμμετοχή της στο διαγωνισμό του Μεσόγειος Στο Κόκκινο με μία φωτογραφία από τη Νάξο και ένα περιγραφικό κείμενο και διεκδικεί την μεγάλη προσφορά της αεροπορικής εταιρείας Sky Express. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού.

«Εκείνο το βράδυ δεν κοιμάσαι. Δε μπορείς. Στριφογυρίζεις . Είναι αυτός ο γλυκός πόνος στο στομάχι που δε σε αφήνει. Μετράς τις ώρες για να περάσουν και να χτυπήσει το ξυπνητήρι. Είναι η μόνη φορά που το περιμένεις με ανυπομονησία προκειμένου να πεταχτείς απ τα σκεπάσματα και να αρχίσεις να ντύνεσαι. Βάζεις και τα τελευταία μέσα στη βαλίτσα και φεύγεις με μια και μοναδική κατεύθυνση. ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!.

Οι ώρες στο καράβι μοιάζουν άλλοτε να περνάνε βασανιστικές και άλλοτε σα νερό. Μερικές φορές θέλεις να είσαι μόνος σου, να βάζεις τα ακουστικά σου και να ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια ,κάποιες φορές ακόμα και κανένα παραδοσιακό νησιώτικο είναι ότι πρέπει για να σε βάλει στο κλίμα του νησιού. Τι ποιου νησιού; Ένα είναι το νησί !

Φεύγεις από το λιμάνι της Πάρου και ξεκινάς την αντίστροφη μέτρηση, βγαίνεις στο κατάστρωμα να απολαύσεις αυτό το μαγικό αιγαιοπελαγίτικο μπλε που δε χορταίνει το μάτι σου, ώσπου ακούς το χαρακτηριστικό καμπανάκι του καραβιού πριν την πολυπόθητη ανακοίνωση: «Προσοχή παρακαλώ, οι κύριοι επιβάτες με προορισμό το λιμάνι της Νάξου όπως ετοιμαστούν για αποβίβαση». Αυτό ήταν !

Πατάς το πόδι σου στο λιμάνι και δεν αντέχεις να κρατήσεις άλλο τη συγκίνηση σου. Είσαι πάλι εκεί . Εκεί που αρχίζουν και τελειώνουν όλα! Ψάχνεις με το μάτι σου να δεις τι άλλαξε και τι παραμένει ίδιο. Κοιτάς για γνωστούς ,συγγενείς και φίλους ,όλο και κάποιος πάντα σε υποδέχεται .Μόνο λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να νιώσεις και συ ένας από αυτούς .

Για σένα,είτε είναι χειμώνας, είτε είναι καλοκαίρι είναι το ίδιο. Το κάθε ένα έχει τη μαγεία του. Ο χειμώνας είναι βαρύς και πολλές φορές συνοδεύετε και με αρκετό χιόνι στα ορεινά. Αρχίζεις να ανηφορίζεις με την παρέα σου προς το Χαλκί, το Φιλώτι,την Απείρανθο ή ακόμη πιο ψηλά προς την Κόρωνο. Πυκνό το χιόνι και σεις έχετε αρχίσει τις ρακές για να ζεσταθείτε. Κάποια παρέα παραδίπλα έχει ένα βιολί και παίζει ένα δικό τους σκοπό. Αυτό είναι η μαγεία.

Από την άλλη, το καλοκαίρι έχει μια γλύκα που όμοια της δεν υπάρχει. Βουτάς σε αυτά τα νερά του Αγίου Προκοπίου που εύχεσαι εάν υπάρχει τελικά παράδεισος να είναι κάπως έτσι .Τα βράδια; Ακόμα πιο όμορφα, ειδικά εάν συνοδεύονται από παραδοσιακές νύχτες στα «βιολιά»-όπως «λέμε» και εμείς οι νησιώτες – σε κάποιο από τα χωριά με άφθονο κρασί και χορό μέχρι πρωίας.

Ξεκινάς το τουρ. Δε ξέρεις ποια παραλία να διαλέξεις .Η μια πιο όμορφη από την άλλη ,το χωριά λες και έχουν βγει από πίνακα ζωγραφικής και συ αποσβολωμένος συνεχίζεις να οδηγάς .Ένας παράδεισος που σίγουρα πρέπει να εξερευνήσεις. Αυτό είναι η Νάξος.

Αφιερωμένο σε όλους τους Ναξιώτες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα αλλά μοιράζονται μαζί μου το ίδιο συναίσθημα».

You might also like More from author

Comments

Loading...