Νάξος: Στο Φιλώτι ξεκίνησε η εκστρατεία HELMEPA – Lloyd’s Register Foundation

0 233

Τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, ξεκίνησε η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» στο Φιλώτι της Νάξου, 14ο και τελευταίο σταθμό της Εκστρατείας που πραγματοποίησε η HELMEPA από το 2014, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF)*.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερώσει μαθητές και δασκάλους για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας και να εμπνεύσει τα νέα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Σε ζεστή ατμόσφαιρα έγινε η εναρκτήρια εκδήλωση, με την οποία η τοπική κοινωνία υποδέχτηκε τη HELMEPA στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου-Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη, όπου φιλοξενείται για 2 εβδομάδες η περιβαλλοντική έκθεση της Εκστρατείας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Α. Τζιώτης, αναφέρθηκε στη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης των μαθητών και ευχαρίστησε θερμά τη HELMEPA και το Lloyd’s Register Foundation που συμπεριέλαβαν τη Νάξο στην Εκστρατεία, με επίκεντρο το Φιλώτι.

Εκ μέρους της HELMEPA, ο κ. Κ. Τριανταφύλλου παρουσίασε την μέχρι τώρα εξέλιξη της τριετούς Εκστρατείας, που ξεκίνησε το 2014 στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά και κατόπιν επισκέφθηκε κατά σειρά Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αίγινα, Κόρινθο, Λουτράκι, Χίο, Σάμο, Σκιάθο, Πόρο, Αίγιο, Σπάρτη, Κάρυστο και Μαρμάρι, πριν καταλήξει στη Νάξο.

Στη συνέχεια, ως αναγνώριση της συμβολής του κ. Γ. Ανωμερίτη στη διοργάνωση της Εκστρατείας στη Νάξο, η HELMEPA του απένειμε αναμνηστικό λεύκωμα για τους βυθούς των ελληνικών θαλασσών, που θα εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου που φέρει το όνομά του. Ευχαριστώντας τη HELMEPA και μιλώντας με θερμά λόγια για το έργο της, ο κ. Ανωμερίτης τόνισε την ανάγκη να σεβόμαστε το περιβάλλον και να προστατεύουμε θάλασσες και ωκεανούς, προσπάθεια που θα πρέπει να είναι συλλογική, αλλά να στηρίζεται ταυτόχρονα στην ατομική ευθύνη του καθενός μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχές του Αρχιμανδρίτη Δωρόθεου, εκπροσώπου του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου και ελαφρύ μπουφέ που προσέφερε η HELMEPA στους προσκεκλημένους.

You might also like More from author

Comments

Loading...