Οικογενεικά επιδόματα: Κλείδωσε η συμφωνία υπουργείου Εργασίων-Θεσμών

0 635

«Κλείδωσαν» οι αλλαγές για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ και το πακέτο των κοινωνικών επιδομάτων, όπως γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους θεσμούς. Συμφωνήθηκε αύξηση των κονδυλίων για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 40% και αύξηση επιδόματος για πρώτο και δεύτερο παιδί.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συζήτηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των επικεφαλής των θεσμών στο Χίλτον, με επίκεντρο την διαμόρφωση των εισοδηματικών κριτηρίων και το ύψος των οικογενειακών επιδομάτων.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου τα οικογενειακά επιδόματα διαμορφώνονται ως εξής:

– Για το πρώτο παιδί, το επίδομα αυξάνεται από 40 σε 70 ευρώ.

-Για το δεύτερο παιδί, το επίδομα αυξάνεται από 40 σε 70 (σύνολο για δύο παιδιά 140 ευρώ).

– Για όσους έχουν τρία παιδιά το επίδομα από 140 ευρώ ανέρχεται συνολικά στα 280 ευρώ από 242 που ίσχυε σήμερα.

– Όσοι έχουν πάνω από τέσσερα παιδιά το επίδομα για κάθε παιδί διαμορφώνεται σε 140 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους των θεσμών να διατεθούν 315 εκατ. ευρώ για κοινωνικούς σκοπούς το 2018. Τα 260 εκατ. ευρώ από το ποσό αυτό, όπως είπε, θα δοθούν στα οικογενειακά επιδόματα τα οποία αυξάνονται κατά 40%.

Επίσης, συμφωνήθηκε επιπλέον 40 εκατ. ευρώ θα δοθούν για σχολικά γεύματα, σε 130.000 μαθητές δημοτικών σχολείων το 2018.

Παράλληλα, 15 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την δημιουργία 40.000 νέων βρεφονηπιακών σταθμών μέσα στο 2018, προκειμένου να δημιουργηθόυν 10.000 θέσεις για παιδιά, πέραν των σημερινών 109.000.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες, ένα από τα βασικά θέματα που κλείδωσε» ήταν η αύξηση των δαπανών για το 2018 για τα οικογενειακά επιδόματα, κατά 160 εκ ευρώ. Δηλαδή, από τα 650 εκ ευρώ που ήταν φέτος οι δαπάνες για τα οικογενειακά επιδόματα θα ανέλθουν στα 810 ευρώ για την επόμενη χρονιά και το επιπλέον ποσό των 160 εκ ευρώ θα προέλθει από την «επισκόπηση των δαπανών».

Τέλος, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί ο νέος πίνακας με τα ποσοστά αναπηρίας.

πηγή: Στο Κόκκινο

You might also like More from author

Comments

Loading...