Άγονη Γραμμή η… Άνδρος;

0

Το νησί εντάχθηκε σε καθεστώς… «άγονης γραμμής» από την πολιτεία, η οποία ενισχύει τις κοινωνικές του δομές με στρατιώτες επιστήμονες, αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες να εγκατασταθούν και να προσφέρουν (επ αμοιβή) τις υπηρεσίες τους!

Έτσι με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας φαντάρος- γιατρός θα επανδρώσει το αγροτικό ιατρείο του Γαυρίου, που έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστό, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Συνολικά θα τοποθετηθούν 19 οπλίτες ιατροί άνευ ειδικότητας. Αναφέρωνται μεταξύ άλλων η Σχοινούσα, η Φολέγανδρος, οι Οινούσες, η Χάλκη, το Μαθράκι, οι Αρκίοι και η… Άνδρος! Η Άνδρος, ένα νησί, που άλλοτε κυριαρχούσε σε περίοπτη θέση στην λίστα των περιζήτητων για μετάθεση, λόγω της ανεπτυγμένης κοινωνίας του και της κοντινής με την Αθήνα απόσταση!!!

Μέχρι σήμερα (από τότε που έκλεισε το αγροτικό ιατρείο), το λιμάνι της Άνδρου και ολόκληρη την γύρω περιοχή με τα πολλά χωριά και την αυξημένη τουριστική κίνηση, εξυπηρετεί ο άξιος ιδιώτης γιατρός Ανδρέας Βόσσος που με την σύζυγο του-επίσης γιατρό- εφημερεύουν… όλο το 24ωρο (!) αντιμετωπίζοντας στο πολύ-ιατρείο τους ακούραστα όλα τα τακτικά και έκτακτα περιστατικά.

πηγή: enandro.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα