Άτυπη κατάθλιψη : αυτός ο ύπουλος εχθρός

0

Η άτυπη κατάθλιψη, αυτός ο ύπουλος εχθρός. Δεν είναι ασυνήθιστη. Μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματα, τη σκέψη και τη συμπεριφορά, αλλά και να οδηγήσει σε συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα. Μερικές φορές το άτομο μπορεί να νιώσει ότι ακόμη και η ζωή δεν έχει κανένα νόημα, σύμφωνα με το Mayo Clinic.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στις «Αποχρώσεις» η ψυχοθεραπεύτρια κ. Ζωή Στραβοπόδη, η άτυπη κατάθλιψη δεν εμποδίζει το άτομο από το να νιώσει χαρά όταν συμβαίνουν στη ζωή του θετικές εξελίξεις, γεγονός που τη μετατρέπει σε έναν ύπουλο εχθρό.

Συμπτώματα: Τα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Τα βασικά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν: Θλίψη που δίνει προσωρινά τη θέση της στη χαρά λόγω ενός ευχάριστου νέου ή γεγονότος, αυξημένη όρεξη που μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους , αυξημένη επιθυμία ύπνου, συνήθως περισσότερο από 10 ώρες την ημέρα , αίσθημα βάρους στα άκρα που διαρκεί μία ώρα ή και περισσότερο καθημερινά – το αίσθημα αυτό διαφέρει από την τυπική κόπωση κ.ά.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΖΩΗ ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

ΖΩΗ ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑΗ άτυπη κατάθλιψη, αυτός ο ύπουλος εχθρός. Δεν είναι ασυνήθιστη. Μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματα, τη σκέψη και τη συμπεριφορά, αλλά και να οδηγήσει σε συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα. Μερικές φορές το άτομο μπορεί να νιώσει ότι ακόμη και η ζωή δεν έχει κανένα νόημα, σύμφωνα με το Mayo Clinic. Ωστόσο, όπως αναφέρει στις «Αποχρώσεις» η ψυχοθεραπεύτρια κ. Ζωή Στραβοπόδη, η άτυπη κατάθλιψη δεν εμποδίζει το άτομο από το να νιώσει χαρά όταν συμβαίνουν στη ζωή του θετικές εξελίξεις, γεγονός που τη μετατρέπει σε έναν ύπουλο εχθρό. Συμπτώματα: Τα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Τα βασικά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:Θλίψη που δίνει προσωρινά τη θέση της στη χαρά λόγω ενός ευχάριστου νέου ή γεγονότος, αυξημένη όρεξη που μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους αυξημένη επιθυμία ύπνου, συνήθως περισσότερο από 10 ώρες την ημέρα αίσθημα βάρους στα άκρα που διαρκεί μία ώρα ή και περισσότερο καθημερινά – το αίσθημα αυτό διαφέρει από την τυπική κόπωση κ.ά.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Donnerstag, 14. März 2019

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα