Έκτακτη ενίσχυση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησε o Αλ. Τσίπρας στη Βουλή

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ανάγκασε τον Μητσοτάκη να ψελλίσει τη λέξη στήριξη

0

Έκτακτη ενίσχυση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας χθες στη Βουλή. Συγκεκριμένα πρότεινε την καταβολή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης 400 ευρώ και την κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους σε πληττόμενες επιχειρήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν θα λάβουν επίδομα ανεργίας, αφού το δικαιούνται μόλις 130.000 από το σύνολο των 578.000 ανέργων.

Τόνισε λοιπόν πως θα πρέπει για τα Χριστούγεννα να δοθεί ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που “στενάζουν” προτείνοντας εισόδημα έκτακτης ανάγκης 400 ευρώ στο πρώτο ενήλικο μέλος της οικογένειας, 200 ευρώ στο δεύτερο και 100 ευρώ σε κάθε παιδί. Με αυτό το μέτρο, επισήμανε, θα ωφεληθούν 1,9 εκατ. νοικοκυριά με κόστος για το κράτος 900 εκατ. ευρώ. Επίσης ζήτησε να αναλάβει το κράτος την πλήρη κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων για να βοηθήσει τις πληττόμενες επιχειρήσεις και να λάβουν οι εργαζόμενοι το δώρο.  Όπως εξήγησε, το κόστος αυτής της πρότασης είναι 1,4 δισ. ευρώ.

Προλαβαίνοντας τυχόν αντιδράσεις πως “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα”, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αυτά τα 2,3 δισ. ευρώ μπορούν να αντληθούν από το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ. “Εμείς σας τα αφήσαμε, τα έχετε διατηρήσει. Υπάρχει η δυνατότητα. Η Ε.Ε. καλεί τα κράτη – μέλη να δαπανήσουν για την οικονομική και την κοινωνική κρίση, υπάρχει το έκτακτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ που επιτρέπει δανεισμό με μηδενικά επιτόκια, υπάρχουν διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Όλα τα έχετε” είπε χαρακτηριστικά αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να ψελλίσει στην τριτολογία του γενικόλογα πως θα στηρίξει “τους αδύναμους”.

ΠΗΓΗ : avgi.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα