Ένταξη 101 νέων έργων στα νησιά του Αιγαίου ύψους 179 εκατ. ευρώ

0 100

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, ανακοίνωσε την ένταξη 101 νέων έργων στα νησιά του Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 179 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους μέσω των Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων προϋπολογισμού 102 εκατ. ευρώ και άλλων προγραμμάτων του υπουργείου προϋπολογισμού 77 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου εντάσσονται 57 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 58 εκατ. ευρώ και σε άλλα προγράμματα εντάσσονται 47 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 55 εκατ. ευρώ.
Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Βορείου Αιγαίου εντάσσονται 44 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ και σε άλλα προγράμματα εντάσσονται 22 έργα, προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ.
Σε κάθε νησί εντάσσεται τουλάχιστον ένα έργο και όλα τα έργα αποτελούν προτάσεις των τοπικών φορέων.
Μεταξύ των έργων που εγκρίθηκαν είναι έργα οδοποιίας, ύδρευσης και αποχέτευσης, αφαλάτωσης, λιμενικών υποδομών, πολιτισμού, τουρισμού, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης καθώς και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Τα έργα στοχεύουν στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών που αντιμετωπίζουν αυξημένες προκλήσεις λόγω της νησιωτικότητας, των έκτακτων αναγκών που δημιούργησαν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές και της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών.

You might also like More from author

Comments

Loading...