Έχουν δικαίωμα οι οπλίτες να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό;

0

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας  (αρ.πρωτ. 2239|30-11-20), κατέθεσαν 42 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με Θέμα: «Θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής των ήδη υπηρετούντων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στις Ειδικές  Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, στον επικείμενο  διαγωνισμό για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ);»

Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) της Πολεμικής Αεροπορίας υπηρετούν από το 2017 και το 2014 στις Ειδικές Δυνάμεις. Για την κάλυψη ειδικών υπηρεσιακών αναγκών του στρατού, διορίστηκαν  κατόπιν διαγωνισμού, ως Αλεξιπτωτιστές σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων,  όσοι υπηρετούσαν ήδη στις Ειδικές Δυνάμεις των ΕΔ και είχαν ολοκληρώσει σχετικά σχολεία εξειδίκευσης.

 

Προσλήφθηκαν με σύμβαση αρχικά για 3 χρόνια και δυνατότητα ανανέωσης για 5 χρόνια και στη συνέχεια  για άλλα 5 χρόνια.

Στην λύση αυτή είχε προχωρήσει το ΥΕΘΑ, παρά τις απαγορεύσεις προσλήψεων, για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες που παρουσιάστηκαν τότε, λόγω απομάκρυνσης στελεχών από μονάδες και λόγω αδυναμίας  προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).

 

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, στον επικείμενο διαγωνισμό για την πρόσληψη 1.600  Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για το 2021, δεν παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής των ήδη υπηρετούντων  Ο.Β.Α  λόγω ηλικιακού ορίου, καθόσον σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν.2936/2001, όπου καθορίζονται τα απαιτούμενα προσόντα για την πρόσληψη  ΕΠΟΠ, ορίζεται ότι το ανώτατο όριο ηλικίας, που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι, να μην υπερβαίνει το 28° έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος κατάταξής τους στις Ε.Δ.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα