Ακυβερνησία σκάφους στην Μύκονο

0 48

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Ε/Π-Τ/Ρ ”ΔΗΝΙ” Ν.Π. 12265 ότι πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή 2,5ν.μ. νότια ν. Μυκόνου, με συνολικά δεκαεπτά (17) επιβαίνοντες.

        Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα ταχύπλοα ”ΖΑΦ” Τ.Μ.589, ”ΑΙΟΛΟΣ” Τ.Α.4171 και ”ΤΥΦΩΝ” Τ.Π.978-ΣΤ΄, στα οποία διαμοιράστηκαν οι επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους, και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους όρμους ”ΠΛΑΤΥΣ ΓΥΑΛΟΣ” και ”ΟΡΝΟΣ” ν. Μυκόνου, ενώ το ”ΔΗΝΙ” ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ”ΧΡΗΣΤΟΣ XLI” Ν.Π.12492 στη μαρίνα Νέου Λιμένα Μυκόνου.

     Το εν λόγω σκάφος εκτελούσε σύμβαση ναύλωσης, και σύμφωνα με προφορική δήλωση του Κυβερνήτη, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή ”ΦΡΑΓΚΙΑ” ν. Μυκόνου ξέσυρε, και κατά την πραγματοποίηση κινήσεων προς αποφυγή ναύδετου, ο κάβος πρόσδεσης του βοηθητικού σκάφους (tender) περιτυλίχτηκε στις έλικες, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η επανεκκίνηση των μηχανών.                                                                             

     Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΔΗΝΙ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

You might also like More from author

Comments

Loading...