Ανακατασκευή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σύρου

0

Τη σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (Γ’ Φάση)» ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ύψους 240.000,00 ευρώ και τη χορήγηση της χρηματοδότησης αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση του έργου αφορά την συντήρηση του 6ου Σχολικού Συγκροτήματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τόσο των κτιριακών εγκαταστάσεών του, όσο και των υπαίθριων χώρων του.

Σκοπός του έργου είναι η πλήρης αποκατάσταση των φθορών του σχολικού συγκροτήματος, για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στις προβλεπόμενες εργασίες συμπεριλαμβάνεται και η αντικατάσταση των υαλοπινάκων της πρόσοψης, προκειμένου να μηδενιστούν τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία δημιουργούν αφόρητες συνθήκες για τους καθηγητές και τους μαθητές.

Εκτός από την χρηματοδότηση του έργου, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υποχρέωση:

  • Εκπόνησης της μελέτης του έργου από τις Τεχνικές της Υπηρεσίες, δημοπράτησής του και υπογραφής της σχετικής σύμβασης
  • Να συμμετέχει με δυο εκπροσώπους της στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Εφαρμογής της σύμβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης αναφερόμενος στην υλοποίηση του εν λόγω έργου, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο υλοποίησης του μεγάλου έργου «Συντηρήσεις – Επισκευές χώρων αθλοπαιδιών και αθλητικών εγκαταστάσεων ΠΕ Κυκλάδων» εντάσσεται και η ανακατασκευή του 6ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο κατά γενική ομολογία παρουσιάζει μεγάλα λειτουργικά προβλήματα.

Θεωρώ ότι οι παρεμβάσεις συντήρησης και κατασκευής σχολικών κτιρίων που έχουμε πραγματοποιήσει είναι από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της θητείας μας.

Η νεολαία ήταν και παραμένει στις προτεραιότητές μας».

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα