Αναστολή σύμβασης- Χωρίς ειδική αποζημίωση 30.000 εργαζόμενοι

0

Οι εργαζόμενοι που δεν έλαβαν αποζημίωση υπολογίζονται σε τουλάχιστον 30.000, με τον υπουργό Εργασίας να αναγνωρίζει με μεγάλη καθυστέρηση το πρόβλημα και να αποδίδει ευθύνες για τις μεγάλες καθυστερήσεις κυρίως σε λογιστές και φοροτεχνικούς.

Αυτές οι δηλώσεις πυροδότησαν την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών που σημειώνει, ότι «με αυτές τις δηλώσεις δυναμιτίζει και τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας χρησιμοποιώντας το επάγγελμά μας ως αποδιοπομπαίο τράγο για τα λάθη των συστημάτων του υπουργείου Εργασίας».

Λογιστές και φοροτεχνικοί σημειώνουν ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδόθηκαν, «οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν και οι συμβάσεις εργασίας τους τίθενται σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο δεν προβαίνουν σε καμία δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ.

Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη κι όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας τους σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο».

Καταλήγουν λέγοντας ότι το σχόλιο του υπουργού «μόνο άστοχο μπορεί να θεωρηθεί, διότι τα λάθη αυτά δεν έγιναν από τους λογιστές, αλλά από το σύστημα (Εργάνη), το οποίο ‘τράβηξε’ λανθασμένα στοιχεία εργοδοτών».

Από το υπουργείο Εργασίας αναγνωρίζουν τώρα ότι υπάρχουν κατηγορίες εργαζόμενων που δεν έχουν λάβει την αποζημίωση είτε λόγω λαθών από τους εργοδότες, είτε λόγω διπλών αναστολών, είτε διότι κάποιοι που μπήκαν πρώτη φορά σε αναστολή τον Νοέμβριο δεν έκαναν τη σχετική αίτηση. «Όλες αυτές οι κατηγορίες θα λάβουν το επίδομα από τις 11 έως τις 12 Δεκεμβρίου» σημειώνουν παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι προχθές Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι δηλώσεις στο Π.Σ. Εργάνη για τις αναστολές του μηνός Δεκεμβρίου.

avgi.gr

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα