Αναφορά Ν. Συρμαλένιου για τις μηδενικές μεταθέσεις αστυνομικών στις Κυκλάδες

0

Αστυνομικοί: Μηδενικές συμπληρωματικές μεταθέσεις του 2019 για τις Κυκλάδες

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφορά την ανακοίνωση – καταγγελία της ¨Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων σχετικά με τις μηδενικές συμπληρωματικές μεταθέσεις του 2019 για τις Κυκλάδες. Συνημμένα ακολουθούν τα έγγραφα.

 

 Διαβάστε εδώ την αναφορά του ν. Συρμαλένιου:

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 

Θέμα: Μηδενικές συμπληρωματικές μεταθέσεις του 2019 για τις Κυκλάδες

 

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την ανακοίνωση – καταγγελία της ¨Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων σχετικά με τις μηδενικές συμπληρωματικές μεταθέσεις του 2019 για τις Κυκλάδες

 

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Αθήνα, 24/09/19

 

Ο καταθέτων Βουλευτής

 

Νίκος Συρμαλένιος

 

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση – καταγγελία της ¨Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων εδώ :

«Μηδέν από μηδέν, μηδέν-Συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2019»

Η Ε.Α.Υ.Κυκλάδων, με πλήθος εγγράφων της κατά το παρελθόν,έχει γνωστοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση, την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών των Κυκλάδων, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικό αριθμό ελλείψεων.

Στις πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις έτους 2019 η Δ.Α Κυκλάδων ενισχύθηκε με είκοσι (20) αστυνομικούς,ενώ ταυτόχρονα αποχώρησαν από την Δ.Α Κυκλάδων δεκαέξι (16) αστυνομικοί, άρα στην πραγματικότητα ενισχυθήκαμε μόνο με τέσσερις(4) αστυνομικούς.

Όπως προβλέπεται, σύμφωνα με το Π.Δ 100/2003, το μήνα Σεπτέμβριο συνεδριάζει το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Α.Ε.Α.προκειμένου να εκδώσει αριθμητικούς πίνακες για τις συμπληρωματικές μεταθέσεις για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας, «εκτιμώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες,όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τις τελευταίες τακτικές μεταθέσεις»
Με βάση τα ανωτέρω,εύλογα,προσδοκούσαμε ότι η Δ.Α Κυκλάδων θα τύχει ενίσχυσης στις συμπληρωματικές μεταθέσεις με ένα ικανοποιητικό αριθμό αστυνομικών,αντί αυτού όμως,το αρμόδιο Συμβούλιο αποφάσισε ότι η Δ.Α Κυκλάδων δε χρειάζεται καμιά ενίσχυση και ανακοίνωσε ΜΗΔΕΝ (0) θέσεις!!!
Δυστυχώς, επαληθεύεται έτσι για ακόμη μία φορά η άποψη «περί Κράτους των Αθηνών».

Ουσιαστικά καταργούνται,στην πράξη,οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά, για στήριξη του τουρισμού,που είναι η βαριά βιομηχανία της Χώρας, καθότι ως γνωστό, οι Κυκλάδες είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού της Χώρας και η πιθανά ανεπαρκής αστυνόμευση σ’ αυτήν την γεωγραφική περιοχή καθιστά το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν μη ανταγωνιστικό, συγκριτικά με άλλες Χώρες.

Υπενθυμίζουμε,για όσους δεν το γνωρίζουν,ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων έχει στη εδαφική της αρμοδιότητα και αστυνομεύει εικοσιτέσσερα (24) κατοικημένα νησιά, στα οποία λειτουργούν δέκα (10) Αστυνομικά Τμήματα, ένα (1) Τμήμα Ασφαλείας και δεκατρείς (13) Αστυνομικοί Σταθμοί.

Από την μέχρι τώρα σταθερή πολιτική εγκατάλειψης, που με λύπη μας διαπιστώνουμε για ακόμη μια χρονιά, οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων παρουσιάζουν ελλείψεις στο αστυνομικό προσωπικό σε ποσοστό της τάξεως του 30%-35% συνολικά (εάν αναφερθούμε ειδικότερα, υπάρχουν υπηρεσίες/νησιά που αγγίζουν το ποσοστό του 50%-60%).

Καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης, να ανακαλέσουν την απόφαση του Συμβουλίου και να επανδρώσουν τις Υπηρεσίες μας με ικανό αριθμό αστυνομικών.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα