Αναφορά Τσιόδρα για τα κρούσματα σε Μύκονο και Σαντορίνη

0

“Οι πληθυσμοί είναι μικροί και ο ιός μπορεί τα ταχύτατα να μεταδοθεί, και να ελεγχθεί ο ιός, ενώ δεν έχουν τη δυνατότητα της νοσηλείας” ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας προειδοποίησε πως τα ποσοστά των παραλλαγών του ιού είναι υψηλά και αγγίζουν το 40%.

Μύκονος και Σαντορίνη 

Ο καθηγητής έκανε ιδιαίτερα αναφορά στα νησιά, και τόνισε πως η εστία θα περιοριστεί εύκολα, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων  είναι μικρός. Θεωρεί ότι τα αυξημένα περιστατικά σε Μύκονο και Σαντορίνη θα περιοριστούν το επόμενο διάστημα.

Συναγερμός για τα κρούσματα στη χώρα

«Αν επικρατήσει στην πατρίδα μας το Variant (μετάλλαξη), έχουμε πρόβλημα πιθανόν μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Γι’ αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η εκτίμησή του είναι ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν σε αριθμό τις 7.000 με 8.000 σε εβδομαδιαία βάση, ανέφερε ο καθηγητής Λοιμοξοιολογίας.

Αναφορικά με τις νέες νοσηλείες, ο καθηγητής είπε ότι υπάρχει αυξητική τάση στην πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια ώρα, τα λύματα στην Αττική είναι αντίστοιχα με τον Νοέμβριο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Σχετικά με τις ΜΕΘ στην Αττική, η πληρότητα είναι στο 63% και στη Θεσσαλονίκη στο 34%.

 

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα