Ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο

0 46

Μπαράζ προσλήψεων αναμένεται μετά την συμφωνία Πολιτείας- Εκκλησίας, καθώς σύμφωνα με τον   κυβερνητικό εκπρόσωπος Δημήτρη  Τζανακόπουλο που  ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως με την επικύρωση της συμφωνίας οι ιερείς θα πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, οπότε το Δημόσιο θα έχει ένα κενό 10.000 θέσεων.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι ότι από τη στιγμή που 10.000 ιερείς δεν θα θεωρούνται πια δημόσιοι υπάλληλοι και δεδομένου ότι από το 2019 στο Δημόσιο θα ισχύει το δόγμα ότι για κάθε μία αποχώρηση θα μπορεί να γίνει και μία αντίστοιχη πρόσληψη, μπορούν να γίνουν νέες προσλήψεις, με στόχο ο δημόσιος τομέας να ενισχυθεί σε νευραλγικούς τομείς.

 

Αναλυτικά οι  θέσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου

«Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από ζητήματα. Περιλαμβάνει δύο κυρίως μέρη. Διευθετείται το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών. Διατηρούνται όλες οι οργανικές θέσεις. Αν η Εκκλησία της Ελλάδος επιλέξει να αυξήσει τις θέσεις, δεν γεννάται υποχρέωση της κυβέρνησης για αύξηση αυτής της επιδότησης. Πρόκειται για έναν ιστορικό συμβιβασμό. Επιλύει μια χρόνια πηγή διαφωνιών μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας. Το δεύτερο σκέλος αφορά την αμφισβητούμενη περιουσία που προέκυψε μετά τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας το 1952. Επιχειρούμε να διευθετήσουμε αυτή την αμφισβήτηση και λέμε για το ταμείο που θα διαχειρίζονται η Εκκλησία της Ελλάδος και το κράτος. Μέχρι το 2030 τα έσοδα από το ταμείο φιλοδοξούμε να είναι τέτοια, ώστε να καλύπτουν το ποσό της επιδότησης που θα δίνεται στην Εκκλησία. Με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα στα επόμενα χρόνια, σταδιακά από το 2020 και μετά, να συμπληρώσουμε τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλύψουμε ανάγκες του κοινωνικού κράτους (γιατρούς, εκπαιδευτικούς). Θα συνεχίσουν να καλύπτονται ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά όπως και σήμερα».

 

You might also like More from author

Comments

Loading...