Αντώνης Γάκης : Δημόσιος Ακτοπλοΐκος Φορέας και μείωση του ΦΠΑ για τις Κυκλάδες και τα νησιά εδώ και τώρα!!

0

Οι ακτοπλοϊκές γραμμές δημοσίου ενδιαφέροντος κοινώς οι λεγόμενες άγονες γραμμές πρέπει να ανατεθούν άμεσα σε ένα δημόσιο ακτοπλοϊκό φορέα .

Οι νησιώτες και ειδικά οι συμπολίτες μας των μικρότερων νησιών δεν μπορεί να συνεχιστεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Δεν δύναται να παρατηρούν τα καράβια να προσπερνάνε από τα λιμάνια τους το χειμώνα ή να έχουν εισιτήρια το καλοκαίρι που είναι δυσβάσταχτα τόσο για επισκέπτες όσο για τους μόνιμους κατοίκους.

Ένας δημόσιος ακτοπλοϊκός φορέας που δεν θα έχει σκοπό τον εμπορικό ανταγωνισμό με τις ιδιωτικές εταιρείες αλλά θα λειτουργεί για να αποκαταστήσει την αδικία και την απομόνωση των νησιωτών.

Να εξασφαλίσει την απρόσκοπη σύνδεση ανάμεσα στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα , την τροφοδοσία και το χαμηλό κόστος σε εισιτήρια και εμπορικές μεταφορές στο αναφαίρετα συνταγματικό δικαίωμα , στην προστασία της νησιωτικότητας .

Με ταυτόχρονη ενίσχυση των δημοσίων ναυτικών σχολών και προστασίας των δικαιωμάτων των ναυτεργατών , και στελεχών του ναυτικού κάθε βαθμού θα δημιουργήσει ένα υγιές περιβάλλον στην Ελληνική Ναυτιλία.

Αντί να ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ σε μια μαύρη τρύπα επιδοτήσεων των ιδιωτών που αδιαφορούν για αν θα μείνει ο Νησιώτης για μέρες χωρίς καμία επικοινωνία με τον <<έξω κόσμο>> , ήρθε η ώρα για το κράτος να δώσει πίσω στους νησιώτες το αυτονόητο.

Έχουμε ένα ιδιαίτερο νησιωτικό περιβάλλον με μια μοναδική ειδικούς βάρους και ομορφιάς κληρονομιά σε πολιτισμό , περιβάλλον και ιστορία .

Τα δρομολόγια των πλοίων πρέπει να είναι αναρτημένα και γνωστά μήνες πριν για να μπορούν κάτοικοι και τουρίστες να σχεδιάσουν χωρίς εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής λόγω της κερδοφορίας των εφοπλιστών τη ζωή και τις διακοπές τους.

Τα λιμάνια μας πρέπει να εκσυγχρονισθούν και να σχεδιαστούν νέα λιμάνια κατάλληλα να υποδεχτούν το πλοίο της γραμμής με κάθε καιρό χάρη στους έμπειρους και γενναίους καπετάνιους μας!

Η ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ και η ενισχυμένη συνέχιση του του μεταφορικού ισοδύναμου και μια γενναία οριζόντια απαλλαγή σε ειδικούς φόρους στα καύσιμα για όλα τα νησιά θα αποκαταστήσει την συνεχιζόμενη αδικία που βιώνουμε αποκλεισμένοι αλλά περήφανοι κάτοικοι στους βραχώδεις παραδείσους των νησιών μας στις Κυκλάδες.

του Αντώνη Γάκη – Δρ. Περιβάλλοντος Θεατροπαιδαγωγού- Συγγραφέα-Σκηνοθέτη και μέλους ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα