Αρχίζει ο εμβολιασμός για όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου

0

Σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ανοίγει σταδιακά η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για άτομα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου,  ηλικίας 18-59 ετών.

Το άνοιγμα της ομάδας αυτής θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα. Παραδείγματος χάρη, κάποιος με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να ανοίξει την Παρασκευή, μπορεί να ανοίξει το Σάββατο. Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά, αφορά 800.000 πολίτες και ανάλογα με τα νοσήματα θα ξεκινήσει από την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Επίσης , την Τετάρτη 21 Απριλίου  σύμφωνα και με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59.

Ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες ηλικιακής ομάδας 50-54.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών , το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες, έτσι ώστε τον Ιούνιο να εμβολιαστούν νεότερες ηλικίες.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα