Αυξάνονται ταχύτατα οι θάνατοι στην ΕΕ

0

Οι πάνω από 250.000 νεκροί στις ΗΠΑ και τα σχεδόν 12 εκατομμύρια κρούσματα, συνεχίζουν μία τραγική πορεία για τις ΗΠΑ σε σχέση με την πανδημία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογική ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβάλλονται προς το χειρότερο, οι Πολιτείες συνεχίζουν να αυστηροποιούν τα μέτρα που επιβάλλουν η κάθε μία σε πολιτειακό επίπεδο. Τελευταία σχετική κίνηση, είναι το κλείσιμο των δημόσιων σχολείων σε τμήματα της Νέας Υόρκης, όπως και το όριο των 22.00 για την λειτουργία μπαρ και εστιατορίων.

Ωστόσο, οι αριθμοί και οι τάσεις μεταβολής τους δείχνου ότι σύντομα οι ΗΠΑ δεν θα κατέχουν πλέον την θλιβερή πρωτιά. Το τελευταίο δίμηνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφει μία απότομη αύξηση θανάτων, ικανή να φέρει τις 27 χώρες μέλη της στην κορυφή του σχετικού καταλόγου.

ΓΡΑΦΗΜΑ ΘΑΝΑΤΟΙ COVID-19 18112020
Owid

Η «ευθύνη» για αυτή την δραματική μεταβολή, φαίνεται ότι αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ιταλία, την Γαλλία και την Ισπανία, όπου το δεύτερο κύμα της πανδημίας φαίνεται να σαρώνει και πάλι. Οι υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ έχουν μεν και αυτές αύξηση θανάτων και κρουσμάτων, αλλά τα μεγέθη απέχουν κατά πολύ από τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς που έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη πολιτική πίεση σε Ρώμη, Παρίσι και Μαδρίτη.

ΓΡΑΦΗΜΑ ΘΑΝΑΤΟΙ COVID-19 ΙΤΑΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ 18112020
Owid

Στη Γαλλία, οι πάνω από 400 νεκροί σε 24 ώρες χτες συνεχίζουν να προκαλούν φόβο, παρότι ο αριθμός διασωληνωμένων δείχνει να παρουσιάζει ήπια κάμψη. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα αν θα υπάρξει και σε τι βαθμό χαλάρωση των μέτρων.

Ακόμη και στην Γερμανία των πολύ καλύτερων μεγεθών, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χτες Τετάρτη αυξήθηκαν κατά 22.609 φθάνοντας τα 855.916, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 13.370.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα