Αυστηροί έλεγχοι από το Σ.ΕΠ.Ε.- τσουχτερά πρόστιμα

0

“Δυστυχώς στην Ελλάδα οι εργοδότες έχουν εμπεδώσει την αντίληψη ότι «κάνω χάρη στον εργαζόμενο που τον έχω στη δουλειά μου» και μέσα σε αυτό το πλαίσιο έπρεπε να βγούμε και να κάνουμε ελέγχους” αναφέρει ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) κ. Πάνος Κορφιάτης.

Ο κ. Κορφιάτης εξηγεί στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος Fm στο Κόκκινο και τους 105,4 ότι αυτό το πρόβλημα είχαν να αντιμετωπίσουν και οι επιθεωρητές που διενεργούν ελέγχους οι οποίοι συχνά μηνύονται από εργοδότες, οι οποίοι τους καταγγέλλουν για παράβαση καθήκοντος επειδή τους επέβαλαν πχ πρόστιμα για ανασφάλιστους εργαζόμενους κ.α.

Πλέον, όπως εξήγησε, διώκονται και ποινικά και διοικητικά όλοι οι τρόποι παρεμπόδισης του ελέγχου και είναι πια παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

Πάνος Κορφιάτης – Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Πάνος Κορφιάτης – Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας "Δυστυχώς στην Ελλάδα οι εργοδότες έχουν εμπεδώσει την αντίληψη ότι «κάνω χάρη στον εργαζόμενο που τον έχω στη δουλειά μου» και μέσα σε αυτό το πλαίσιο έπρεπε να βγούμε και να κάνουμε ελέγχους" αναφέρει ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) κ. Πάνος Κορφιάτης. Ο κ. Κορφιάτης εξηγεί στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος Fm στο Κόκκινο και τους 105,4 ότι αυτό το πρόβλημα είχαν να αντιμετωπίσουν και οι επιθεωρητές που διενεργούν ελέγχους οι οποίοι συχνά μηνύονται από εργοδότες, οι οποίοι τους καταγγέλλουν για παράβαση καθήκοντος επειδή τους επέβαλαν πχ πρόστιμα για ανασφάλιστους εργαζόμενους κ.α. Πλέον, όπως εξήγησε, διώκονται και ποινικά και διοικητικά όλοι οι τρόποι παρεμπόδισης του ελέγχου και είναι πια παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Montag, 15. Juli 2019

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα