Γιώργος Χατζημάρκος : Κλείνουν μαγαζιά με εμβολιασμένους ενώ αφήνουν διαδηλώσεις ανεμβολίαστων

0

Σκληρή κριτική στην κεντρική κυβέρνηση και το Μαξίμου για την «ασυλία» σε μαζικές κινητοποιήσεις αντιεμβολιαστών, όταν σε άλλες περιπτώσεις τα ΜΑΤ «σκούπιζαν» διά της βίας τις πλατείες και τώρα η ΕΛΑΣ κλείνει μαγαζιά επειδή έχουν ορθίους ή υπεράριθμούς, ακόμη κι αν είναι εμβολιασμένοι προσωπικό και πελάτες, άσκησε, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Το φαινόμενο αυτών των κινητοποιήσεων «δεν διαφέρει σε τίποτα από τα κορωνο-πάρτι, που δικαίως βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των ελεγκτικών Αρχών», είπε ο κ. Χατζημάρκος. Σεβαστό να μην θέλουν να εμβολιαστούν, είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, κατανοητή η ανάγκη να το δηλώσουν δημόσια, «είμαστε υπέρ των συναθροίσεων, της Δημοκρατίας, της ελεύθερης διακίνησης όλων των θέσεων και απόψεων», όπως είπε.

«Γίνεται όμως μέρα παρά μέρα, φτάσαμε στη Ρόδο να έχουμε τρεις τέτοιες διαδηλώσεις/πορείες σε οκτώ ημέρες, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο … γίνεται πολύ μεγάλη κατάχρηση, έχει ακυρωθεί η δημόσια δήλωση … χωρίς κανένα μέτρο, εκατοντάδες άνθρωποι, κλείνουν πλατείες, κάνουν πορείες στο κέντρο, ενώ προσπαθούν να δουλέψουν τα εμπορικά καταστήματα … έχει πάρει πολύ στραβό δρόμο όλο αυτό … και ταυτόχρονα τα κρούσματα εκτοξεύονται ανάμεσα στους ανεμβολίαστους», όπως υπογράμμισε.

«Πρέπει να υπάρξει περιορισμός, όπως έχει υπάρξει σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας, στους καλεσμένους σε ένα γάμο, σε μία βάφτιση, στον αριθμό πελατών σε ένα κατάστημα … δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ανεχόμαστε αυτό το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, το κυλιόμενο μέρα παρά μέρα», τόνισε ο ίδιος, ενώ εκτίμησε ότι πίσω από αυτές τις πρακτικές «προφανώς υπάρχει κάποια σκοπιμότητα».

«Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί, η ΕΛΑΣ έχει κατά το δυνατόν ενισχυθεί σε όλα τα νησιά, έχει αυξήσει τους ελέγχους, τα πρόστιμα είναι βαριά … την ώρα που κλείνεις μια επιχείρηση για ορθίους ή υπέρβαση αριθμού πελατών, την ίδια ώρα περνάει απ’ έξω διαδήλωση χωρίς κανένα μέτρο», προσέθεσε.

πηγή : avgi.gr

https://www.avgi.gr/koinonia/392825_kleinoyn-magazia-me-emboliasmenoys-eno-afinoyn-diadiloseis-anemboliaston

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα