Γ. Μπαλάφας: ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων -υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης

0
Η κυβέρνηση όφειλε να συνεκτιμά και να λειτουργεί με βάση τα πιο δυσμενή σενάρια

“Υπάρχει ευθύνη για την αρνητική εξέλιξη της κατάστασης. Έχουμε φτάσει στα όρια της απώλειας ελέγχου. Την πρώτη ευθύνη την έχει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τον Αύγουστο του 2020 δήλωνε στο CNN ότι “όντως περιμέναμε αυτή την αύξηση αφού ανοίξαμε τουρισμό και οικονομία”. Άρα δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός για την κυβέρνηση. Οι αυξήσεις κρουσμάτων ήταν αναμενόμενες και παρόλα αυτά ο σχεδιασμός και τα μέτρα πρόληψης ήταν και είναι ελλιπή,” δήλωσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γιάννης Μπαλάφας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (στους δημοσιογράφους Μ. Αναστασοπούλου και Δ. Οικονόμου) σχετικά με την ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων του Covid-19 και πρόσθεσε :

“Η κυβέρνηση όφειλε να συνεκτιμά και να λειτουργεί με βάση τα πιο δυσμενή σενάρια και να έχει πάρει μια σειρά μέτρων όπως: αποσυμφόρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που είναι βασική πηγή μετάδοσης, επαρκή τεστ και αντίστοιχη αποζημίωση, ουσιαστικά μέτρα πρόληψης στα σχολεία ώστε να μην φτάναμε στο σημείο να κλείσουν τουλάχιστον 150 σχολεία λόγω κρουσμάτων.

Προφανώς η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη, όπως και η ατομική ευθύνη αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει την πολιτική του “βλέποντας και κάνοντας”.”

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα