Γ. Μπαλάφας: Θα αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του αντί για ανούσια διαγγέλματα;

0
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ TV (στους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου) για την καταστροφή της δομής της Μόριας από τις πυρκαγιές που άφησαν 13.000 ανθρώπους σε τραγική κατάσταση. Διαβάστε εδώ τη δήλωσή του: 

«Η ολοκληρωτική καταστροφή στη Μόρια ήταν το αποτέλεσμα του “χρονικού μιας προαναγγελθείσας καταστροφής” με μοναδικό υπαίτιο τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, που λειτουργούν χωρίς σχέδιο και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Είναι χαρακτηριστικό -και αξίζει να το θυμόμαστε- ότι η πρώτη ενέργεια μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον κ. Μητσοτάκη ήταν η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για να το επανιδρύσει λίγους μήνες μετά. Οι σπασμωδικές αποφάσεις και η έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού είναι η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος. Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα εξέπεμπε το μήνυμα ότι το πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού είναι τεχνικό και θα το λύσει, προσπαθώντας να το υποβιβάσει.

Πρέπει άμεσα να μεταφερθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι στην ηπειρωτική χώρα. Να αλλάξει η πολιτική της Ευρώπης στο ζήτημα της υποδοχής μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα. Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αναζήτησης χώρων στην ηπειρωτική χώρα. Να τηρηθούν όλοι οι απαραίτητοι υγειονομικοί κανόνες που προβλέπονται για την πανδημία.

Οι αρμόδιοι πρέπει να αναζητήσουν τις ευθύνες για την έναρξη της πυρκαγιάς. Όμως, για το γεγονός του ότι η κατάσταση στη Μόρια ήταν ανεξέλεγκτη κάποιοι ευθύνονται. Δεν υπάρχει ελληνική υπηρεσία ασφάλειας; Ποιοι ευθύνονται για το ότι η Μόρια κατέληξε “ξέφραγο αμπέλι”. Θα υπάρξει κάποια παραίτηση; Υπάρχει ευθιξία; Θα αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του αντί για ανούσια διαγγέλματα;»

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα