Δίκη Χρυσής Αυγής: Εισαγγελική πρόταση για αναστολή σε όλους πλην Ρουπακιά

0

Αναστολή ποινών για όλους τους καταδικασθέντες της δίκης για τη Χρυσή Αυγή πλην του Γιώργου Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

«Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των καταδικασθέντων για ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους», είπε, μεταξύ άλλων, η Αδαμαντία Οικονόμου.

Η εισαγγελέας πρότεινε να δοθεί σε όλους αναστολή, μέχρι το Εφετείο, εκτός από τον Ρουπακιά.

Όπως είπε τηρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η εισαγγελέας είπε ότι οι καταδικασθέντες έχουν μόνιμη διαμονή και ουδείς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί στο στάδιο της ανάκρισης ή μετά τις αποφυλακίσεις τους.  Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αν μείνουν ελεύθεροι οι καταδικασθέντες (μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό) καθώς η Χρυσή Αυγή έκλεισε.

Κατά την πρότασή της, η εισαγγελέας της έδρας διευκρίνισε πως ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν δικαιούται χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης, καθώς του έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 14 χρόνια για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Λαγός δεν είχε κάνει αίτηση για αναστολή.

Η εισαγγελική πρόταση να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων. Όμως, η εισαγγελική πρόταση δεν δεσμεύει το δικαστήριο, το οποίο θα ανακοινώσει αύριο την απόφασή του για το εάν και σε ποιους χρυσαυγίτες θα δοθούν αναστολές.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα