Δίκη Χρυσής Αυγής : στη φυλακή Μιχαλολιάκος και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης

0

Στη φυλακή οδηγείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης : Κασιδιάρης, Παππάς, Λαγός, Γερμενής, Ηλόπουλος, Παναγιώταρος, Ματθαιόπουλος, καθώς με απόφαση του δικαστηρίου η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις .Όλοι έχουν κριθεί ομόφωνα ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη σε 13 χρόνια.

Στη φυλακή οδηγούνται κ και οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία Φύσσα Ρουπακιάς, Πατέλης και Πανταζής, καθώς επίσης και 14 συνεργοί του Ρουπακιά.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει στη φυλακή και τους πρώην βουλευτές  – Γρέγο, Ζησιμόπουλο, Ηλιόπουλο, Κούζηλο, Μπαρμπαρούση και Μίχο που καταδικάστηκαν για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού σε ποινή 6-7 χρόνια κάθειρξη.

Αναστολή χορηγείται μόνο σε 12 από τους 51 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Μεταξύ των 12 που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές  Αρβανίτης, Ζαρούλια, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας και Κουκούτσης που μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Σκάλκος,  Δήμου, Μαρίας, Παπαδόπουλος,  Αντωνακόπουλος, Καστρινός και Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ήδη παραδόθηκαν τρεις από τους καταδικασθέντες : στο ΑΤ Ραφήνας ο Κασιδιάρης , ο πυρηνάρχης της Νίκαιας  Πατέλης, στον Πειραιά ο Τσακανίκας. Αναμένεται να παραδοθεί στο οικείο ΑΤ ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με τη διαδικασία οι καταδικασθέντες είτε παρουσιάζονται από μόνοι τους στα οικεία Αστυνομικά Τμήματα είτε συλλαμβάνονται και έπειτα οδηγούνται στη ΓΑΔΑ και από εκεί παραπέμπονται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα