Δίπλωμα οδήγησης «υπό εποπτεία» στα 17

0

 

Δίπλωμα οδήγησης «υπό εποπτεία» στα 17, αλλά και αυστηρότερες ποινές σε περίπτωση που υποπέσουν σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Όπως αναφέρει στις «Αποχρώσεις» ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ.Θάνος Βούρδας, οι νέοι θα λαμβάνουν κανονικό δίπλωμα στα 18, εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, που θα καθοριστούν με μελλοντική υπουργική απόφαση. Οι εξετάσεις θα γίνονται εντός ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων και όχι το απόγευμα όπως ισχύει σήμερα. Τα οχήματα εξέτασης θα είναι εφοδιασμένα με κάμερες, που θα καταγράφουν τη διαδικασία και θα τη μεταδίδουν στο ηλεκτρονικό κέντρο επιτήρησης. Ακόμη, ιδρύεται σώμα εποπτών από υπαλλήλους του υπουργείου, που θα ελέγχουν καταγγελίες για εξεταστές και εκπαιδευτές.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΡΔΑΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΡΔΑΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Δίπλωμα οδήγησης «υπό εποπτεία» στα 17, αλλά και αυστηρότερες ποινές σε περίπτωση που υποπέσουν σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Όπως αναφέρει στις «Αποχρώσεις» ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ.Θάνος Βούρδας, οι νέοι θα λαμβάνουν κανονικό δίπλωμα στα 18, εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, που θα καθοριστούν με μελλοντική υπουργική απόφαση. Οι εξετάσεις θα γίνονται εντός ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων και όχι το απόγευμα όπως ισχύει σήμερα. Τα οχήματα εξέτασης θα είναι εφοδιασμένα με κάμερες, που θα καταγράφουν τη διαδικασία και θα τη μεταδίδουν στο ηλεκτρονικό κέντρο επιτήρησης. Ακόμη, ιδρύεται σώμα εποπτών από υπαλλήλους του υπουργείου, που θα ελέγχουν καταγγελίες για εξεταστές και εκπαιδευτές.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Mittwoch, 13. Februar 2019

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα