Δημήτρης Λιανός: “Παντρεύτηκα; χωρίζω”

Διαζύγιο» ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου και Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

0

 

Δεν έλειψαν οι εντάσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Νάξου για το θέμα του ΦΟΔΣΑ. Εκεί αποφασίστηκε να πάρει “διαζύγιο” από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΦΟΔΣΑ.

 

Ο Δημήτρης Λιανός μιλώντας στην συνεδρίασης του Δ.Σ ανέφερε πως “εγώ είμαι συνηδειτοποιημενος, για μένα προτάσσεται το έργο αλλά εδώ πρέπει να υπάρχουν και συγκεκριμένες περιοχές προστασίας, ή ποιος ορίζει το κόστος λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ο ΦΟΔΣΑ ή ο δήμος; και φυσικά είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Εγώ ήμουν δήμαρχος, συμφωνώ συμμετείχα  δεν χρειάζεται να τα ξαναλέω, παντρεύτηκα χωρίζω γιατί βλέπω ότι δεν πάει αποδεδειγμένα. Και ο περιφερειάρχης ξέρετε τι θα ήθελε να πει; ο δήμαρχος κοιμάται, εγώ τι έργο το δημοπρατώ. Μακάρι να το δημοπρατήσει. Την αγωνία μας μεταφέρουμε εδώ , ανέφερε ο δήμαρχος Νάξου.

 

Επιστολή Χατζημάρκου στον Λιανό

 

Ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου επανάλαβε με επιστολή του τα όσα είχε πει στην ραδιοφωνική τoυ συνέντευξη στον Λάμπρο Δεμερτζή και στην εκπομπή “αποχρώσεις του Μεσόγειος  FM.

 

Λυπάμαι πραγματικά για τη συμπεριφορά σας» σημειώνει και υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν οφείλει να ξοδεύει οικονομικούς πόρους του, για λογαριασμό σας». Ο Γιώργος Χατζημάρκος, καλεί το Δημήτρη Λιανό «στο πλαίσιο της ελάχιστης ηθικής υποχρέωσης» να καταθέσει άμεσα την παραίτηση του από μέλος του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε.

 

 

Σε μια μαραθώνια συζήτηση που διήρκησε για πάνω από 5 ώρες  επί του θέματος της διαχείρισης απορριμμάτων και την παραμονή ή όχι του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, η κάθε δημοτική παράταξη ψήφισε τη δική της πρόταση, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Παρασκευή Μαργαρίτη ψήφισε «λευκό» ενώ υπερτέρησε η πρόταση του Δημήτρη Λιανού, δηλαδή να ζητήσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «την κατάργηση/τροποποίηση της 1ης παρ. του άρθρου 226 ως και του άρθρου 226 Α του Ν. 4555/2018, ως προστέθηκαν με το άρθρο 93 του Ν. 4685/2020 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 92/07-05-2020), όσον αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, άλλως την εξαίρεση του δήμου με νομοθετική ρύθμιση από την ένταξή του στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου».

Συνεδρίασή δημοτικού Συμβουλίου

https://www.facebook.com/watch/live/?v=174402370878523&ref=watch_permalink&t=7603

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα