Δύο νέα αεροσκάφη ενισχύουν τις αεροδιακομιδές

0

Δύο νέα αεροσκάφη  θα ενισχύσουν τις αεροδιακομιδές ασθενών από τα πιο απομακρυσμένα νησιά. Η νέα δωρεά είναι ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ. Εντάσσεται στην «Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  για την Υγεία», η οποία έχει συνολικό ύψος άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ. Τα αεροσκάφη είναι τύπου Beechcraft King Air 350.

Τα αεροσκάφη Beechcraft King Air 350 προσφέρουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης αεροδιακομιδής δύο ασθενών. Διαθέτουν ειδικό μηχανισμό ανύψωσης των φορείων, που εξασφαλίζει άνετη είσοδο και έξοδο ασθενών και τραυματιών. Περιέχουν επίσης υποδομή μεταφοράς θερμοκοιτίδας για τη διακομιδή νεογνών, καθώς και θάλαμο αρνητικής πίεσης (κάψουλα), ο οποίος χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ατόμων με μολυσματικές ασθένειες.

Με τα νέα εναερία μέσα βελτιώνονται σημαντικά οι συνθήκες για την άμεση και ασφαλή αεροδιακομιδή ασθενών και τραυματιών από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας προς κεντρικά σημεία της, αλλά και προς την Ευρώπη.

Η Πολεμική Αεροπορία ήδη πραγματοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού της, ώστε τα πτητικά μέσα να τεθούν προς χρήση το συντομότερο δυνατόν. H έναρξη λειτουργίας των νέων πτητικών μέσων προγραμματίζεται για μέσα στο καλοκαίρι που έρχεται. 

Τα νέα μέσα θα αξιοποιούνται αποκλειστικά από το ΕΚΑΒ για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του. Θα εξασφαλίζουν επίσης στο εξειδικευμένο προσωπικό των αεροδιακομιδών (όπως ιπτάμενοι ιατροί, διασώστες και νοσηλευτές) τον πιο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα