Δ. Σταθακόπουλος : Γιατί η κυβέρνηση οπισθοχώρησε στη νομοθεσία περί βλασφημίας

0

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και την υπόθεση: “Sabaditsch-Wolff” (αφορούσε προσβολή του ισλάμ και κατ′ επέκταση των πιστών του), περιορίζονται τα δικαιώματα ελευθερίας λόγου που κατοχυρώνονται στο άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ( ΕΣΑΔ) , εάν ο λόγος αυτός «ήταν πιθανό να προκαλέσει θρησκευτική μισαλλοδοξία» και «ενδέχεται να διαταράξει τη θρησκευτική ειρήνη στη χώρα».

Aυτό λέει και ο Ελληνικός Νόμος Ν. 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου. Όμως πρόκριμα για την εφαρμογή των παραπάνω όπως αναφέρει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος 105,4 στο Κόκκινο ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, είναι να υπάρχουν άλλες ποινικές διατάξεις που να ορίζουν τι είναι προσβολή, βλασφημία των θείων, θρησκείας, πιστών, συκοφαντία, καθώς και να ορίζονται ποινές επ′ αυτών. Εάν λοιπόν δεν υπάρχουν ποινές για την βλασφημία και περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης όπως όρισε το ΕΔΑΔ, τότε πως θα οριστεί η προσβολή σύμφωνα με το Ν. 4285/14, διερωτάται, αφήνοντας αιχμές για την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣΣύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και την υπόθεση: “Sabaditsch-Wolff” (αφορούσε προσβολή του ισλάμ και κατ′ επέκταση των πιστών του), περιορίζονται τα δικαιώματα ελευθερίας λόγου που κατοχυρώνονται στο άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ( ΕΣΑΔ) , εάν ο λόγος αυτός «ήταν πιθανό να προκαλέσει θρησκευτική μισαλλοδοξία» και «ενδέχεται να διαταράξει τη θρησκευτική ειρήνη στη χώρα». Aυτό λέει και ο Ελληνικός Νόμος Ν. 4285/2014 για την Καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου. Όμως πρόκριμα για την εφαρμογή των παραπάνω όπως αναφέρει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος 105,4 στο Κόκκινο ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, είναι να υπάρχουν άλλες ποινικές διατάξεις που να ορίζουν τι είναι προσβολή, βλασφημία των θείων, θρησκείας, πιστών, συκοφαντία, καθώς και να ορίζονται ποινές επ′ αυτών. Εάν λοιπόν δεν υπάρχουν ποινές για την βλασφημία και περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης όπως όρισε το ΕΔΑΔ, τότε πως θα οριστεί η προσβολή σύμφωνα με το Ν. 4285/14, διερωτάται, αφήνοντας αιχμές για την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Donnerstag, 5. Dezember 2019

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα