Είναι αναγκαία η δημιουργία Εσπερινού Λυκείου στη Νάξο

0

Ανοιχτή συνάντηση-σύσκεψη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα  στο Γενικό Λύκειο Νάξου, ώστε  να συντονιστούν οι ενέργειες σχετικά  με την ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου στη Νάξο.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση 

 

“Εισαγωγικά και ενημερωτικά αναφέρουμε ότι στο νησί μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ενήλικες με απολυτήριο Γυμνασίου, που για διάφορους λόγους (συνήθως λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, αλλά κυρίως λόγω εργασίας) δεν είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Λύκειο).
Οι ανάγκες για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα φοίτησης στις υπάρχουσες ημερήσιες σχολικές μονάδες της Νάξου λόγω του πρωινού ωραρίου, καθώς και το γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος δικαιούται πάντα μια δεύτερη ευκαιρία για να πραγματώσει τα όνειρά του και να εκπληρώσει τους στόχους του, και μέσα στα πλαίσια της «δια βίου μάθησης», μας υποχρεώνουν να ζητήσουμε από την Πολιτεία (Υπουργείο Παιδείας), μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, δια μέσου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, να λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά (2020-2021), στην πόλη της Νάξου (κτήριο ΓΕΛ), Εσπερινό Γενικό Λύκειο.
Σημειωτέον ότι υπάρχουν ήδη από την περσινή σχολική χρονιά πάνω από πενήντα (50) αιτήσεις ενδιαφερομένων για να φοιτήσουν στην συγκεκριμένη εσπερινή εκπαιδευτική δομή, καθώς και όλοι οι ενήλικες που φέτος ολοκληρώνουν τις γυμνασιακές τους σπουδές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνεχίσουν στο υπό δημιουργία Εσπερινό Λύκειο. Αναφέρουμε επίσης ότι στη Σύρο, αλλά και στη Σαντορίνη, λειτουργούν εδώ και χρόνια τέτοιου είδους εσπερινά σχολεία, (Εσπερινό Γυμνάσιο, ΕΠΑΛ, ΓΕΛ), νησιά τα οποία έχουν λιγότερο μαθητικό αριθμητικό δυναμικό από το νησί της Νάξου.
Αναφέρουμε επίσης ότι και πέρυσι κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Δήμου Νάξου και των Διευθυντών των Σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης της Χώρας Νάξου, προωθήθηκε το ανάλογο αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά λόγω της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και ίσως άλλων κωλυμάτων, δεν καρποφόρησαν οι ενέργειές μας.
Θεωρούμε λοιπόν επιτέλους, «εκ των ων ουκ άνευ», επιβεβλημένη την πραγμάτωση του ανωτέρω αιτήματος, μιας και το κόστος λειτουργίας του θα είναι μηδαμινό, δεδομένου ότι θα στεγαστεί στις υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις του ημερήσιου ΓΕ.Λ.Νάξου, εφόσον θα λειτουργούν σε διαφορετικό διδακτικό ωράριο, από το νέο σχολικό έτος 2020-2021”.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα