ΕΚΠΟΙΖΩ : Ο κλάδος της διαφήμισης παραβιάζει συστηματικά τον Κανονισμό της Προστασίας Δεδομένων

0

Μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό «αρπάζουν» προσωπικά δεδομένα. Όπως αναφέρει η κ. Βίκυ Τζέγκα, Νομικός Σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ κάθε φορά που χρησιμοποιούμε εφαρμογές, εκατοντάδες κρυφές οντότητες λαμβάνουν προσωπικά δεδομένα, σχετικά με τα ενδιαφέροντα, τις συνήθειες και τη συμπεριφορά μας.

Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση προφίλ των καταναλωτών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στοχευμένη διαφήμιση, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε διακρίσεις, χειραγώγηση και εκμετάλλευση.

Η κ. Τζέγκα μας ενημερώνει πως πρόκειται για πρακτικές που παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την Προστασία των Δεδομένων και αποτελούν μη σύννομες πρακτικές της διαδικτυακής διαφήμισης.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΤΣΕΚΑ ΒΙΚΥ – ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΟΙΖΩ

ΤΣΕΚΑ ΒΙΚΥ – ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΟΙΖΩΜέσα από μια εφαρμογή στο κινητό «αρπάζουν» προσωπικά δεδομένα. Όπως αναφέρει η κ. Βίκυ Τσέκα, Νομικός Σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ κάθε φορά που χρησιμοποιούμε εφαρμογές, εκατοντάδες κρυφές οντότητες λαμβάνουν προσωπικά δεδομένα, σχετικά με τα ενδιαφέροντα, τις συνήθειες και τη συμπεριφορά μας. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση προφίλ των καταναλωτών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στοχευμένη διαφήμιση, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε διακρίσεις, χειραγώγηση και εκμετάλλευση. Η κ. Τσέκου μας ενημερώνει πως πρόκειται για πρακτικές που παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την Προστασία των Δεδομένων και αποτελούν μη σύννομες πρακτικές της διαδικτυακής διαφήμισης.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Montag, 27. Januar 2020

ΤΖΕΓΚΑ ΒΙΚΥ – ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΟΙΖΩ

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα