ΕΛ.ΑΣ : απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

0

Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας  απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους δημοσίου συμφέροντος που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό και ύστερα από την εισήγηση που έκανε στην αστυνομία, την περασμένη Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες συναθροίσεις να μην υπερβαίνει τα 100 άτομα.

Μέχρι τώρα απαγορεύονταν οι συναθροίσεις και το επιτρεπόμενο όριο ήταν τα 9 άτομα. Από σήμερα, επιτρέπονται οι δημόσιες συναθροίσεις έως 100 άτομα και απαγορεύονται  οι συναθροίσεις σε όλη τη χώρα άνω των 100 ατόμων.

Τους παραβάτες περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα, 5.000€ για τα νομικά πρόσωπα και 3.000€ για τα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν συναθροίσεις και 300€ για τους πολίτες που συμμετέχουν σε αυτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

“Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 ώρα σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα.

Για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

  • η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,
  • ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορωνοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,
  • η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.”

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα