Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για αγορές ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

0

Διαμερίσματα άνω των 20 ετών καταλαμβάνουν πάνω από το 60% των αγοραπωλησιών κατοικιών στη Θεσσαλονίκη, δείγμα της προτίμησης των ενδιαφερόμενων σε προσιτές κατοικίες.

Ωστόσο, πλέον, ένα μεγάλο μέρος της ζήτησης προέρχεται από το εξωτερικό, καθώς όλο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές αναζητούν διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν μέσω των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Όπως αναφέρει στις «Αποχρώσεις» ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εκτιμητών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλείου, το 2018 το σχετικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 26% σε ετήσια βάση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση συνολικά στην Ελλάδα, και έπεται το ενδιαφέρον για την αγορά της Αθήνας, όπου στα νότια προάστια η ετήσια αύξηση ξεπέρασε το 24%, ενώ στο κέντρο της Αθήνας, διαμορφώθηκε στο 19%.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΙΜΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΙΜΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣΔιαμερίσματα άνω των 20 ετών καταλαμβάνουν πάνω από το 60% των αγοραπωλησιών κατοικιών στη Θεσσαλονίκη, δείγμα της προτίμησης των ενδιαφερόμενων σε προσιτές κατοικίες. Ωστόσο, πλέον, ένα μεγάλο μέρος της ζήτησης προέρχεται από το εξωτερικό, καθώς όλο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές αναζητούν διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν μέσω των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Όπως αναφέρει στις «Αποχρώσεις» ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εκτιμητών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλείου, το 2018 το σχετικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 26% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση συνολικά στην Ελλάδα, και έπεται το ενδιαφέρον για την αγορά της Αθήνας, όπου στα νότια προάστια η ετήσια αύξηση ξεπέρασε το 24%, ενώ στο κέντρο της Αθήνας, διαμορφώθηκε στο 19%.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Donnerstag, 14. März 2019

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα