Επιστολή Παπαδημούλη προς Σασόλι: «Οι δημοκρατικές δυνάμεις στο ΕΚ, να συνεργαστούν σε ένα ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο, για να απομονώσουν τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία»

0

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, φέρνει με επιστολή του στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Μαρία Σασόλι, και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των Ευρωομάδων (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Renew Europe, Aριστερά, ECR) το ζήτημα των καταδικασμένων από την ελληνική δικαιοσύνη Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Με αφετηρία την ιστορική απόφαση του Εφετείου Αθηνών που καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρει ότι «είναι μια ιστορική μέρα για τη Δημοκρατία και μια νίκη ενάντια στον φασισμό και την εγκληματική βία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Ωστόσο, όπως τονίζει ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δύο Έλληνες νεοναζί ευρωβουλευτές, οι Ιωάννης Λαγός και Αθανάσιος Κωνσταντίνου, έχουν εκλεγεί με την ψήφο της Χρυσής Αυγής. (…) Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ιδίως όσον αφορά την καταδίκη του ευρωβουλευτή Λαγού, ως ενός από τους εμπνευστές και οργανωτές της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και σχετικά με τον ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου, ο οποίος εκλέχθηκε με την ίδια ρατσιστική και εγκληματική ατζέντα», τίθεται ένα «σημαντικό πολιτικό ζήτημα».

Στη επιστολή του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και τους πολιτικούς αρχηγούς «όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συνεργαστούν επειγόντως για να σχηματίσουν ένα ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο με σκοπό να απομονώσουν αυτού του είδους τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, ακολουθώντας όλα τα κατάλληλα νομικά βήματα και διαδικασίες».

Πόσο μάλλον όταν όπως υπογραμμίζει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «αυτή η εξέλιξη συνδέεται με τις πρόσφατες προσπάθειες ακροδεξιών και εγκληματικών δυνάμεων να βρουν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω της αποκατάστασης του ευρωπαΪκού κόμματος της Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία (APF)»,  για την οποία έχει ήδη ενημερώσει με προηγούμενη επιστολή του τον Πρόεδρο του ΕΚ, την 1η Οκτωβρίου 2020.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα