Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τη 1:30

0

Ένα ακόμη βήμα στην κανονικότητα, καθώς σύμφωνα με τον υφυπουργό προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τα καταστήματα πλέον θα έχουν μουσική, επεκτείνεται το ωράριο τη νύχτα- ανάσα για τις νησιωτικές περιοχές- και από 1η Ιουλίου  καταργείται τελείως.

 

Ο υφυπουργός τόνισε πως:

Από Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών όλων των εξαμήνων.
Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τη 1.30 και θα ισχύει ως τις 5.00 το πρωί. Από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά.
Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους και για καθήμενους πελάτες. Όπως είπε, οι Αρχές θα επιτηρούν την τήρηση των μέτρων και θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή για 15 ημέρες στο κατάστημα σε περίπτωση δεύτερης παράβασης του μέτρου.
Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επιτρέπεται η λειτουργία καφέ και εστιατορίων σε στοές, με την προϋπόθεση πως έχουν δύο εξόδους για να διευκολύνεται η είσοδος και έξοδος, αλλά και ο αερισμός του χώρου.

 

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως αποφασίστηκε η αύξηση του ποσοστού πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος/θεάματος, με ημερομηνία έναρξης την 12η Ιουνίου:

από 50% σε 75% όταν το θέατρο έχει χωρητικότητα έως 1.000 θέσεις,
στο 70% σε χώρους έως 5.000 θέσεων,
σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και
αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο αριθμός καθορίζεται σταθερά στα 10.000 άτομα.
Επιπλέον, από την 1η Ιουλίου το όριο ατόμων σε δεξιώσεις είναι τα 300 άτομα, αντί 100 που έχει οριστεί έως σήμερα.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα