Επιστροφή στα θρανία για τα Γυμνάσια και Λύκεια – κλειστά τα Λύκεια σε Θήρα, Μύκονο και όλες τις “κόκκινες” περιοχές

0

Μετά από δυόμιση μήνες απουσίας των μαθητών από τις σχολικές αίθουσες, άνοιξαν από σήμερα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα. 

Οι μαθητές των τριών τάξεων του γυμνασίου θα πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο, ακόμη και αν βρίσκονται σε “κόκκινη” περιοχή.

Εξαίρεση αποτελούν τα Λύκεια που θα παραμείνουν κλειστά στις “κόκκινες περιοχές” της χώρας.

Έτσι λοιπόν στη Θήρα και τη Μύκονο , στην Αττική αλλά και σε όλες τις “κόκκινες περιοχές” της χώρας, τα μαθήματα στα λύκεια θα συνεχίσουν να γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Αναλυτικά οι περιοχές που είναι στο “κόκκινο” και δεν θα ανοίξουν τα λύκεια:

Η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ο Δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ο Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η Περιφέρεια Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Ισχύουν τα  μέτρα πρόληψης σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα :

-η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

-χρήση αντισηπτικών

-τακτικοί αερισμοί στους χώρους

-τα διαλείμματα γίνονται ανά ομάδες μαθητών

-σταθερές οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες

-σχολαστικοί  καθαρισμοί όλων των χώρων των σχολείων, και ειδικά μέτρα  για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κ.ά..

-σχολικές γιορτές με μέτρα και σχολικές επισκέψεις ή οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία θα συνεχιστούν και συνεχίζει να είναι σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες άνω των 16 (edu.testing.gov.gr). Όπως έχει τονιστεί από το υπουργείο Παιδείας, ο έλεγχος αυτός χρησιμεύει προκειμένου να υπάρχει μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα των σχολείων.

Σχετικά με τις βαθμολογίες και τις απουσίες από το υπουργείο Παιδείας, με σχετικές εγκυκλίους, έχει προβλεφθεί :

-η μεταφορά των διαγωνισμάτων του α΄τετραμήνου στο β΄τετράμηνο σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η γραπτή δοκιμασία δια ζώσης εγκαίρως. Έτσι, οι βαθμολογίες του Α΄τετραμήνου μπορεί να διαμορφωθούν και χωρίς την ύπαρξη διαγωνίσματος, αλλά με βάση την απόδοσή τους στην τάξη (φυσική και ηλεκτρονική) και από τα τεστ που έδωσαν στις τάξεις δια ζώσης.

-η μη κατάθεση βαθμολογίας για κάποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες στο Α’ τετράμηνο και με την προϋπόθεση ότι αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών και μαθητριών τους.

-Σχετικά με τις απουσίες, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δηλαδή δεν προσμετρώνται οι απουσίες λόγω τεχνικών ζητημάτων και ασθενείας και ότι ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών και μαθητριών θα εξεταστεί στο τέλος του Β’ τετραμήνου.

Τις επιφυλάξεις της για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων έχει εκφράσει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), τονίζοντας ότι τα μέτρα πρόληψης και ο τρόπος με τον οποίο αναμένεται να λειτουργήσουν οι σχολικές δομές δεν επαρκούν.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα