Εργαζόμενοι στην εστίαση : Τρεις προσαγωγές για συμβολική διαμαρτυρία στο Μέγαρο Μαξίμου

0

Ούτε να ακούσει δεν θέλει η κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στην εστίαση, που ετοιμάζονται να κάνουν Χριστούγεννα, εν μέσω πανδημίας, χωρίς την παραμικρή στήριξη από το κράτος. Συμβολική διαμαρτυρία επιχείρησαν να κάνουν τρεις εκλεγμένοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στον Επισιτισμό – Τουρισμό το πρωί, φορώντας μάσκες, με ένα πανό που έγραφε μόνο τη λέξη «Πεινάμε» έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Αποτέλεσμα ήταν και οι τρεις να προσαχθούν και να οδηγηθούν στο τμήμα.

«Προχωρήσαμε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση. Μας έχουν προσαγάγει» δήλωσε στο Open TV ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας. «Ένα απλό πανό με τρία άτομα πήγαμε και σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου και μας είπαν ότι απαγορεύεται. Μας πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων» ανέφερε.

«Τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του lockdown. Πήγαμε τρεις εκλεγμένοι, θεσμικοί του κλάδου της εστίασης για να ανοίξουμε ένα πανό. Έχουμε τις άδειες μετακίνησης, δεν ήθελαν να τις δουν οι κύριοι αστυνομικοί και μας πάνε στο τμήμα» εξήγησε.

«Σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, τρία άτομα, σηκώσαμε ένα πανό, είπαμε στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι θα μείνουμε 10 λεπτά και θα αποχωρήσουμε και μας πάνε στο τμήμα» πρόσθεσε ο Γ. Χότζογλου. «Προτιμήσαμε να στείλουμε το μήνυμά μας τρεις εκπρόσωποι κι όχι να εξαγγείλουμε κινητοποίηση και να κατεβάσουμε στο δρόμο 1.500 άτομα» υπογράμμισε.

Λίγο αφότου μεταδόθηκαν τα πλάνα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, σχολίασε τις εικόνες ντροπής.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι κοινωνικές διεκδικήσεις δεν θα μπουν σε καραντίνα

«Ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι θα περάσουν τις γιορτές με μειωμένο το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο αρνείται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση που επιδοτεί την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία δεν ανέχεται τη κριτική».

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή το περιστατικό, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει πόσο ικανοποιημένοι είναι οι εργαζόμενοι από τα μέτρα στήριξης. «Μία ειρηνική διαμαρτυρία εκλεγμένων εκπροσώπων από τον κλάδο του επισιτισμού και της εστίασης, που αριθμεί 400.000 εργαζόμενους, κατέληξε σε προσαγωγές» αναφέρει.

«Για άλλη μια φορά ζητάμε την άμεση χορήγηση του συνόλου του δώρου Χριστουγέννων και ουσιαστικά μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Οι κοινωνικές διεκδικήσεις δεν θα μπουν σε καραντίνα» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ : avgi.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα