Εργασίες καθαρισμού των παραλιών & προμήθεια ναυαγοσωστικών λέμβων στο Δήμο Πάρου

0

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα οι εργασίες καθαρισμού των παραλιών στο Δήμο Πάρου από ειδικό μηχάνημα το οποίο διαθέτει σύστημα συλλογής και εκφόρτωσης απορριμμάτων που θα κοσκινίσει την άμμο, συλλέγοντας σκουπίδια και ξένα αντικείμενα όπως γόπες, πέτρες, πίσσες, φύκια, ξύλα, πλαστικά, γυαλιά κλπ, τα οποία έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

 

Οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης, επίστρωσης και καθαρισμού, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις εξής παραλίες:

  • Δ.Κ. Παροικιά: 1) Ζωοδόχου Πηγής, 2)Λειβαδιών, 3)Κριού–Μαρτσέλου-Καμινίων, 4) Παρασπόρου, 5) Αγίας Ειρήνης, 6) Πούντας καναλιού, 7) Σουβλιάς
  • Δ.Κ. Νάουσας: 1) Σάντα Μαρία, 2) Αγίων Αναργύρων, 3) Πιπέρι, 4) Κολυμπηθρών 5) Αη Γιάννη
  • Δ.Κ. Αρχιλόχου: 1) Μώλου, 2) Τσουκαλιών, 3) Γλυφάδων
  • Δ.Κ. Μάρπησσας : 1) Λογαρά, 2) Πούντα Beach, 3) Τσερδάκια, 4) Χρυσής Ακτής, 5) Πίσω Λιβαδιού
  • Δ.Κ. Αγκαιριάς : 1) Αγίου Νικολάου, 2) Αλυκής, 3) Πίσω Αλυκής, 4) Γλυφών, 5) Τρυπητής

Σκοπός μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των παραλιών της Πάρου, αλλά και η ασφάλεια και υγιεινή των λουομένων. Στο πλαίσιο αυτό θα τοποθετηθούν στο άμεσο μέλλον και χημικές τουαλέτες, καθώς ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Επιπλέον, ο Δήμος Πάρου προμηθεύτηκε φέτος τέσσερις (4) Ναυαγοσωστικές λέμβους με ειδική θέση για φορείο πρώτων βοηθειών και αυτοφερόμενους τροχούς για εύκολη μεταφορά, τέσσερα (4) ρυμουλκούμενα τροχοφόρα και τέσσερις (4), εξωλέμβιες μηχανές 9,9 HP, καθώς και τον πλήρη εξοπλισμό αυτών.

Τέλος, ο Δήμος Πάρου καλεί τους επιχειρηματίες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες, να συνδράμουν στη διατήρηση της καθαριότητας της θάλασσας και των ακτών και  να σεβαστούν το περιβάλλον του νησιού μας.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα