Εστίαση: Άνοιγμα με κανόνες ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και επιστήμονες

0

Στο άνοιγμα της εστίασης με κανόνες συνηγορούν επιστήμονες και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς οι 14 μήνες σε lockdown με απόφαση της κυβέρνησης μοιάζουν να έχουν φέρει τον κόσμο στα όρια του. «Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα», σημειώνει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του από την κυβερνητική ανικανότητα να διαχειριστεί την πανδημία καθώς το μόνο στο οποίο επένδυσε το Μέγαρο Μαξίμου ήταν η ατομική ευθύνη των πολιτών που έπρεπε να καθίσουν στα σπίτια τους.

Ωστόσο όταν η πολιτική αντιμετώπισης μιας πανδημίας δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με υγειονομικούς, την ουσιαστική ενίσχυση των μέσων μεταφοράς ώστε οι άνθρωποι που μετακινούνται καθημερινά για να εργαστούν να μην συνωστίζονται, σε συνδυασμό με την «ανεμελιά» της κυβέρνησης, τότε είναι αναμενόμενο να βλέπουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε πλατείες και πάρκα αψηφώντας πολλές φορές τα μέτρα αποστασιοποίησης.

Όπως επισημαίνουν επιστήμονες το άνοιγμα της εστίασης με τη χρήση εξωτερικών χώρων ενδέχεται να λειτουργήσει υπέρ της τήρησης των αποστάσεων καθώς θα είναι οριοθετημένες οι θέσεις όσων κάθονται στα μαγαζιά και ταυτόχρονα θα περιοριστεί ο κόσμος που κάθεται στις πλατείες μη τηρώντας τις αποστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στο Mega επισήμανε ότι «ενδεχομένως η δυνατότητας ανοίγματος των χώρων εστίασης στους εξωτερικούς χώρους να είναι μια καλύτερη λύση από αυτό που διαπιστώνουμε».

Ο ίδιος αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού και τις υπαίθριες συγκεντρώσεις, υποστήριξε ότι υπάρχει κούραση στον κόσμο μετά από τόσους μήνες lockdown.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα