Ευαγγελία Αλεξάκη : Οφείλουμε να δώσουμε αγώνες για το μέλλον των παιδιών μας

0

Η Ευαγγελία Αλεξάκη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 , εργάστηκε 6 χρόνια ως βιομηχανική εργάτρια, και τα τελευταία περίπου 22 χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών, στον τομέα της καθαριότητας.

Το 2013 με απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά και Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη,  που βάφτισαν διαθεσιμότητα τις απολύσεις, κατάργησαν συνολικά 595 οργανικές θέσεις καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά από έναν αγώνα στο δρόμο για σχεδόν δύο χρόνια, η Ευαγγελία Αλεξάκη και οι συναγωνίστριές της κέρδισαν πίσω τις θέσεις εργασίας τους το 2015.

«Ο αγώνας που δώσαμε τότε ήταν για μας προτεραιότητα ζωής. Οι γυναίκες που βρεθήκαμε για ένα χρόνο έξω από το υπουργείο οικονομικών είχαμε δεσμευτεί ότι δεν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας χωρίς δουλειά. Και το καταφέραμε» αναφέρει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος  Fm 105,4 η κ. Αλεξάκη.

Τονίζει όμως ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας αυτός, καθώς έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας. Το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά διαλύει ό,τι κοινωνικά ψήγματα είχαν απομείνει για τους εργαζόμενους. «Ο καναπές βλάπτει σοβαρά την υγεία. Πρέπει να δώσουμε τους αγώνες γιατί το οφείλουμε στα παιδιά μας, καταλήγει» η κ. Αλεξάκη.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

https://www.facebook.com/apochroseis/videos/824010401854299

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ  – ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜέΡΑ25

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα