Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζουν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή για την αντιμετώπιση της «Μήδειας»

0

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική ανεπάρκεια που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός στην Βορειοανατολική Αττική κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, ρωτούν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Α` Ανατολικής Αττικής, Πάνου Σκουρολιάκου.

Ζητούν να αναληφθεί “η ευθύνη για την εγκληματική ανεπάρκεια που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός» καθώς και να ενημερωθούν για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας των αρμοδίων υπουργείων, «ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά περιστατικά”.

Το κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ :

 

Θεατές, στην αρχή, του επικοινωνιακού κρεσέντο της κυβέρνησης της ΝΔ για την προετοιμασία και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για ν’ αντιμετωπίσει την Μήδεια, γίναμε μέσα σε λίγες ώρες θύματα της ανικανότητας τόσο της προετοιμασίας όσο και της αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι κάτοικοι των Δήμων της Βορειοανατολικής Αττικής (Ωρωπός, Διόνυσος και Μαραθώνας) -όπως και άλλοι Δήμοι και περιοχές της χώρας- περιήλθαν σε αντικειμενικά τραγική κατάσταση. Χωρίς ρεύμα (στο Διόνυσο το 80% των νοικοκυριών), χωρίς νερό και με τους δρόμους κλειστούς από το χιόνι -αλήθεια που ήταν οι «αλατιέρες»;- για περισσότερες από 24 ώρες. Ακόμα και εάν μπορούσαν να μετακινηθούν για να ζητήσουν φιλοξενία αλλού, λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας ήταν αδύνατον. Μέχρι και η Εθνική Οδός παρέμεινε κλειστή, παρ’ όλο που υπήρχαν μαρτυρίες ότι ήταν πλήρως λειτουργική.

Οι Δήμοι εκτιμούν ότι πάνω από 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς βασικές υποδομές: ηλεκτρικό, νερό, θέρμανση για πολλές ώρες. Πώς περίμενε η πολιτεία να επιβιώσουν; Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είχε φροντίσει να μην υπάρχουν δέντρα που βάζουν σε κίνδυνο τα καλώδια, ως οφείλει και όπως γίνεται πάντα;

Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι αλλά το πλήρωσαν με βαρύ τίμημα οι πολίτες και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής. Αυτό που οφείλουμε ν’ αναζητήσουμε είναι οι αιτίες και οι υπεύθυνοι.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική ανεπάρκεια που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός;

2. Ποιες είναι οι προθέσεις της Πολιτική Ηγεσίας των Αρμόδιων Υπουργείων ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά περιστατικά;

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα