Η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ: Η επιδημία του 21ου αιώνα

0 32

Στις αναπτυγμένες χώρες, η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης έφερε στο προσκήνιο την άνοια (α στερητικό + νους) με ποιο συχνή μορφή τη νόσο Αλτσχάιμερ σαν ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.

Στη χώρα μας υπάρχουν σήμερα 200.000 άτομα με άνοια και ο αριθμός αυτός μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000.

Στην Ελλάδα το ετήσιο κόστος της άνοιας πλησιάζει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνει στις «Αποχρώσεις» η Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Επίτιμη πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Δρ.Παρασκευή Σακκά.

Πριν από λίγες ημέρες ,το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 ,ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στους φροντιστές ατόμων με Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, στο πλαίσιο του θεσμού της Ημέρας Φροντιστή, που έχει καθιερωθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

Δρ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΚΚΑ – ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΕΠΙΤΙΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗς ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ALZHEIMER ΑΘΗΝΩΝ

Δρ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΚΚΑ – ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΕΠΙΤΙΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ALZHEIMER ΑΘΗΝΩΝΣτις αναπτυγμένες χώρες, η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης έφερε στο προσκήνιο την άνοια (α στερητικό + νους) με ποιο συχνή μορφή τη νόσο Αλτσχάιμερ σαν ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Στη χώρα μας υπάρχουν σήμερα 200.000 άτομα με άνοια και ο αριθμός αυτός μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000. Στην Ελλάδα το ετήσιο κόστος της άνοιας πλησιάζει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνει στις «Αποχρώσεις» η Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Επίτιμη πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Δρ.Παρασκευή Σακκά. Πριν από λίγες ημέρες ,το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 ,ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στους φροντιστές ατόμων με Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, στο πλαίσιο του θεσμού της Ημέρας Φροντιστή, που έχει καθιερωθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Freitag, 12. April 2019

You might also like More from author

Comments

Loading...