Η Ανάσταση είναι το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης, της ζωής

0

Οδεύουμε προς την Ανάσταση και η Εκκλησία μας καλεί να ακολουθήσουμε τα βήματα του Νυμφίου Χριστού προς το Θείο Πάθος, νεκρώνοντας τα πάθη και τις ηδονές του παρόντος βίου, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε βιωματικά την Ανάστασή Του.

Όπως αναφέρει ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στη Νάξο, πατήρ Συμεών Τελόπουλος στο «πνευματικό καρδιογράφημα» της Μεγάλης Εβδομάδας, που αποτελεί αποκορύφωμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, βλέπουμε τον Δεσπότη της Κτίσεως να βαδίζει σταθερά και εκούσια προς τη Σταυρική θυσία και τα διάφορα πρόσωπα που τον προσεγγίζουν να αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τύπους ανθρώπων που με τη στάση ζωής τους επιλέγουν είτε να τον ακολουθήσουν ή να αποστρέψουν το πρόσωπό τους.

Η Ανάσταση είναι το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης, της ζωής.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΣΥΜΕΩΝ ΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ

ΣΥΜΕΩΝ ΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣΟδεύουμε προς την Ανάσταση και η Εκκλησία μας καλεί να ακολουθήσουμε τα βήματα του Νυμφίου Χριστού προς το Θείο Πάθος, νεκρώνοντας τα πάθη και τις ηδονές του παρόντος βίου, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε βιωματικά την Ανάστασή Του. Όπως αναφέρει ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στη Νάξο, πατήρ Συμεών Τελόπουλος στο «πνευματικό καρδιογράφημα» της Μεγάλης Εβδομάδας, που αποτελεί αποκορύφωμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, βλέπουμε τον Δεσπότη της Κτίσεως να βαδίζει σταθερά και εκούσια προς τη Σταυρική θυσία και τα διάφορα πρόσωπα που τον προσεγγίζουν να αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τύπους ανθρώπων που με τη στάση ζωής τους επιλέγουν είτε να τον ακολουθήσουν ή να αποστρέψουν το πρόσωπό τους. Η Ανάσταση είναι το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης, της ζωής.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Donnerstag, 25. April 2019

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα