Η απάντηση της Ομοσπονδίας ΚΥΚΛΟΣ για τη ΣΣΕ στα τουριστικά καταλύματα

0

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΥΚΛΟΣ, ενημερώνει ότι «η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε από ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ, δεν αφορά τις επιχειρήσεις μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων που είναι μέλη της ΚΥΚΛΟΣ».

Όπως αναφέρει μιλώντας στις «Αποχρώσεις» ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΥΚΛΟΣ κ. Αντώνης Καρατάσος, οι συλλογικές συμβάσεις δεσμεύουν κατ’ αρχήν μόνον τους εργοδότες και μισθωτούς είναι μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι οποίες έχουν συμβληθεί για την σύναψη της σχετικής ΣΣΕ. Για την δέσμευση απαιτείται να είναι μέλος και ο εργοδότης και ο μισθωτός. Άρα η ΣΣΕ μεταξύ ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ, δεν αφορά επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων που δεν είναι μέλη Συλλόγων – Ομοσπονδιών της ΣΕΤΚΕ.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ «ΚΥΚΛΟΣ»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ «ΚΥΚΛΟΣ»Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΥΚΛΟΣ, ενημερώνει ότι «η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε από ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ, δεν αφορά τις επιχειρήσεις μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων που είναι μέλη της ΚΥΚΛΟΣ». Όπως αναφέρει μιλώντας στις «Αποχρώσεις» ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΥΚΛΟΣ κ. Αντώνης Καρατάσος, οι συλλογικές συμβάσεις δεσμεύουν κατ’ αρχήν μόνον τους εργοδότες και μισθωτούς είναι μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι οποίες έχουν συμβληθεί για την σύναψη της σχετικής ΣΣΕ. Για την δέσμευση απαιτείται να είναι μέλος και ο εργοδότης και ο μισθωτός. Άρα η ΣΣΕ μεταξύ ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ, δεν αφορά επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων που δεν είναι μέλη Συλλόγων – Ομοσπονδιών της ΣΕΤΚΕ.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Freitag, 1. März 2019

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα