Η απειλή της φωτιάς – η δύναμη της πρόληψης

0

Στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα έγινε παρουσίαση της έρευνας για την πρόληψη των πυρκαγιών, που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Καινοτόμα δράση για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στα Κύθηρα” με την κινητοποίηση και συνεργασία του πληθυσμού, πιλοτικά σε 3 οικισμούς.

Όπως αναφέρει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης κ. Αλεξία Νικηφοράκη , οι ερευνητές ενημέρωσαν τα στελέχη των φορέων Πολιτικής Προστασίας που εμπλέκονται στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών καθώς και τους κατοίκους, για τη διαδικασία εκπόνησης του αντιπυρικού σχεδίου, για τα πρώτα αποτελέσματα και για τα αναμενόμενα οφέλη σχετικά με τη βελτίωση της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι κάτοικοι από πολλές περιοχές των Κυθήρων που συμμετείχαν στις ομάδες που συστάθηκαν για την αξιολόγηση του κινδύνου καταστροφής σπιτιών από δασική πυρκαγιά, έχουν ήδη καταγράψει τα χαρακτηριστικά περισσότερων από 700 κτισμάτων στους οικισμούς που επιλέχθηκαν, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΑΛΕΞΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΑΛΕΞΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣΣτην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα έγινε παρουσίαση της έρευνας για την πρόληψη των πυρκαγιών, που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου "Καινοτόμα δράση για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στα Κύθηρα" με την κινητοποίηση και συνεργασία του πληθυσμού, πιλοτικά σε 3 οικισμούς. Όπως αναφέρει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης κ. Αλεξία Νικηφοράκη , οι ερευνητές ενημέρωσαν τα στελέχη των φορέων Πολιτικής Προστασίας που εμπλέκονται στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών καθώς και τους κατοίκους, για τη διαδικασία εκπόνησης του αντιπυρικού σχεδίου, για τα πρώτα αποτελέσματα και για τα αναμενόμενα οφέλη σχετικά με τη βελτίωση της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Πρέπει να τονιστεί ότι οι κάτοικοι από πολλές περιοχές των Κυθήρων που συμμετείχαν στις ομάδες που συστάθηκαν για την αξιολόγηση του κινδύνου καταστροφής σπιτιών από δασική πυρκαγιά, έχουν ήδη καταγράψει τα χαρακτηριστικά περισσότερων από 700 κτισμάτων στους οικισμούς που επιλέχθηκαν, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Mittwoch, 11. Dezember 2019

ΑΛΕΞΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα